Почетна » ТЕРОР СНС ДИРЕКТОРКЕ: Раднику 10% од плате јер се није јавио директори на улазу!

ТЕРОР СНС ДИРЕКТОРКЕ: Раднику 10% од плате јер се није јавио директори на улазу!

од admin
0 коментар

Раднику “Крушевац пута” смањена је плата 10 одсто јер се није јавио директорки предузећа када ју је срео на улазу у пословну зграду.

Како се наводи у решењу које је потписала директорка Зорица Станковић, због “непоштовања радне дисциплине” радник који јој се није јавио приликом сусрета на улазу у зграду кажњава се скидањем 10 одсто од плате за овај месец.

У овој одлуци директорка не види ништа спорно.

– То је у складу са Законом о раду и ја као директор има то и да радим. И није тај једини, четворицу сам казнила јер ми се нису јавили, рекла је Станковићева за “Ало”.

Међутим, у Министарству рада кажу да Закон о раду не препознаје овакав “прекршај” запосленог као нешто за шта би могао да буде кажњен и то новчано.

Из Синдиката путара поручују да ово није једини спорни потез директорке, која, према њиховим речима, терорише раднике.

– Ситуација у фирми “Крушевац пут” је катастрофална. Откако је Станковићева постављена за директорку, она мобингује раднике, а на једну запослену је и физички насрнула. Такође, запосленима исплаћују топли оброк мањи него што би требало по колективном уговору, регрес им нису уплатили месецима, док им и плате касне неколико месеци, напоменула је председница Самосталног синдиката путара Србије Соња Вуксановић.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар