Почетна » Вучић угурао своје људе у управне одборе РТС-а и РТВ-а

Вучић угурао своје људе у управне одборе РТС-а и РТВ-а

од admin
0 коментар

РТС и РТВ добили су нове управне одборе одлуком Регулаторног тела за електронске медије. Поједини чланови управних одбора изузетно су блиски владајућем режиму и Александар Вучићу.

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) именовао је недавно чланове Управног одбора РТС и Управног одбора РТВ.

За чланове Управног одбора РТС именовани су социолог Ђорде Возаревић, професор универзитета Владимир Вулетић, академска сликарка Зорица Шујица, дипломирани историчар и политички аналитичар Бранко Радун, адвокат Мирослав М. Николић.

Чланови Управног одбора РТС су и дипломирани педагог Симона Митровић Дуњић, политиколог Љиљана Ђурђевац, правник и дипломирани менаџер Драган Караџић и мастер инжењер електротехнике и телекомуникација Душан Ковачевић.

За чланове Управног одбора РТВ именовани су економиста Марко Ћалић, ванредни професор универзитета Јова Радић, адвокат Борислав Пупавац, економиста Иштван Терењи, мастер драмски и аудиовизуелни уметник Александар Комненовић и професор универизитета Синиша Бокан, саопштио је РЕМ.

Међу изабранима налазе се особе за које у јавности постоји оправдана бојазан да те функције неће обављати у интересу грађана Србије и Војводине и јавних сервиса.

НУНС и НДНВ су упитали како је могуће да се у УО РТС-а нашла Љиљана Ђурђевац која је “једна од злогласних новинарки” из периода Милошевићевог режима и притом и стално запослена у РЕМ-у.

Она је за за време Милошевићевог режима била уредница информативног програма ТВ Нови Сад. Учествовала је у расколу Српске радикалне странке и формирању Српске напредне странке. Иначе, за Ђурђевац се раније писало да је чланица Српске напредне странке.

Поставља се питање како је политички аналитичар изузетно близак Српској напредној странци Бранко Радун постао један од управитеља РТС-а.

Социолог Ђорђе Возаревић поново је изабран за члана УО РТС-а. Он важи за блиског пријатеља председника савета РЕМ-а Горана Караџића.

Није јасно ни како је Зорица Шујица, естрадна уметница и учесница ријалити програма “Велики брат”, постала чланоца УО РТС-а.

Такође се поставља питање због чега је баш саветница у кабинету председник Србије Томислава Николића Симона Митровић Дуњић постављена у УО РТС-а.

Шта је на крају препоручило за члана УО РТВ-а Иштвана Терењија, референта продаје у грађевинској фирми?

НУНС и НДВН траже од чланова света РЕМ-а са саопште да ли неко на њих вршио политички притисак.

– Тражимо од чланова Савета РЕМ-а да саопште да ли је на њих вршен политички притисак приликом избора управних тела, па су у великом броју случајева уместо кандидата са престижним биографијама и више пута потврђеним компетенцијама бирали особе са проблематичном прошлошћу или стручној јавности непознате и по свему судећи недовољно компетентне личности, наведено је у саопштењу.

Председница изборне комисије Гордана Суша признаје да није задовољна делом новог УО.

– Оно што је мени било занимљиво је да су шест гласачких листића били идентични и није ме мрзело да проверим колико је вероватно да од 52 кандидата 6 гласа за 9 истих и математичари су рекли да је шанса један према милион. Основано сумњам да су се договорили, али и то је легитимно, наводи Суша.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар