Почетна » „BALKANS UNITE“ у Винчи 1. августа

„BALKANS UNITE“ у Винчи 1. августа

од admin
0 коментар

Удружење несврстаних уметника и Roots And Sound вас позивају да посетите нови серијал журки, које де се дешавати током августа у Егзопростору поред реке Дунав у Винчи.

Прва журка је најављена за суботу 1. август од 20 часова, када нас очекује live наступ Ital Vision sound system-a, али и видео пројекција о регионалној реге сцени, у режији организације Roots And Sound.

Сама манифестација носи симболичан назив „Balkans Unite – reggae sessions“, а циљ је да се локалној публци представи рад уметника са регионалне реге сцене, и омогуди повезивање реге извођача и њихово гостовање у независним прсоторима за културу широм Србије и региона. Током августа нас очекује низ дешавања, уз реге извођаче из различитих градова Србије и региона. На сваком дешавању де бити приказиване видео пројекције о реге култури земаља региона, и биде представљани нови и стари спотови, албуми и ливе наступи. Улаз на догађај је слободан.

АКЦ Егзопростор

Аутономни културни центар Егзопростор је независни простор за културу који се налази у насељу Винча на Дунаву. Захваљујуди реге уметницима из Србије, Грчке, Албаније, Бугарске и Румуније, а уз подршку Европске културне фондације и Минситарства омладине и спорта, у јулу 2014. године, започето је уређење напуштеног објекта у близини археолошког локалитета Бело брдо. Простор данас служи за едукацију младих, радионице, изложбе и концерте, а нарочито за реге уметнике. До сада је простор посетило и подржало преко 30 извођача из целог региона.

Roots And Sound


Након неколико година истраживања феномена реге културе Балканског полуострва, и документовања преко 300 уметника из више од 10 земаља региона, Roots And Sound пројекат данас важи за једну од кључних платформи за повезивање реге уметника из различитих земаља региона. У последњих неколико година је значајно помогао да Србију посети велики број извођача који претходно нису имали прилике да наступе пред домадом публиком.

Ital Vision sound system


Овај реге диџеј пројекат из Београда је до сада посетио готово читав регион, што фестивале, што клубове, наступајуди уз водеда имена регионалне реге сцене. Са радом су почели у Црној Гори, да би се вед од 2005. године активирали и широм Србије, Албаније, Бугарске, Румуније, Словеније, Македоније, БиХ, Хрватске и других земаља. Поред диџејинга се баве и продукцијом, а иза себе имају и неколико демо издања, међу којима су песме „Life is a journey“, „Raggy road“, „Countryside“ и друге.

Можда ти се свиди

Оставите коментар