Почетна » Промоција новог роман Пеђе Ристића ,,Цвет камилице“

Промоција новог роман Пеђе Ристића ,,Цвет камилице“

од Други Пишу
0 коментар

Промоција новог мултимедијалног романа Пеђе Ристића „Цвет камилице“ биће одржана 03.11.2023.године, са почетком од 19. часова у Библиотеци града Београда. За разлику од „Ковш-а“ и „Пијанина у блату“ ово је породично-историјски роман који захвата и будућност.

Често не увиђамо значај онога што нас окружује, па и цветова камилице који су веома лековити, али и нежни, повијају се и ломе због јаких налета. Тако и ликови овог футуристичког романа, чијим животима господаре јача струјања и преплићу се реално и фантастично, да би се преживело. Који је најопаснији вирус данашњице? Заразе или делови менталитета и карактера које преносимо кроз генерације? Да ли ти усуди владају нама? Има ли кривих и правих, побеђених и поражених? Како се изборити? Сазнајте, читајући!

„Рекли су о књизи“:

Најбољи Ристићев романа, до сад. Вечна тема ,“Голи оток“ , даје печат овом роману јер директно или индиректно утиче на животе главних јунака. Аутор им даје шансе да побегну од судбине која им је одређена и на моменте се чини да су у томе успели али наслеђе Голог отока је снажније… Овај роман има одличну динамику.

Мима Рађеновић

„Исписаним рукописом на микро-нивоу, али и са необично изграђеном вештином „монтаже“ које у овдашњим књижевностима хронично недостаје, Ристић је написао роман „светски, а наш“, богат, разнолик, помало разбарушен, роман који ће читалачка публика волети.“

Мухарем Баздуљ

На промоцији ће говорити: Пеђа Ристић, Мухарем Баздуљ, Рада Ђуричин, уредница Марина Ђенадић, илустратор Југослав Влаховић уз многобројне госте и публику из света култре, уметности и других сфера.

 

Добро дошли!

Можда ти се свиди

Оставите коментар