Почетна » СПОЈ РЕАЛНОСТИ И МАШТЕ

СПОЈ РЕАЛНОСТИ И МАШТЕ

од admin
0 коментар

Изложба цртежа под називом „Свет у мени и свет око мене“ отворена је до уторка, 27. фебруара, у Центру за културу Гроцка.

Радови двоје младих уметника Марије Брановић и Михајла Војновића инспирисани су њиховим доживљајима, мислима и осећањима, које су цртежом изразили и визуелно обликовали, дочаравајући различите теме.

Само цртежом у оловци, линијама, које прекривају скоро сваки делић папира, и сенкама, Михајло Војновић кроз ликове младих жена, мајки и деце, као његов главни мотив, бајковито је представио свет око нас, али и емоције које су скривене испод површине, док мајка бди над децом, девојака у различитим приликама на којима се истичу њихове очи и птице, и бебе која ушушкана заштићено спава на цртежу под називом „Смирај“.

Апстрактним цртежима у црној, црвеној, сребрној и белој боји, Марија Брановић линијом, коју води, грана и преплиће, ствара имагинарни свет различитих облика, неких из нашег окружења, а неких из света машти и бајки, описујући свет око нас, а и свет који имамо у нама од детињства. Различите фигуре се преплићи и указују се ликови животиња, прекрасне биљке и различита митска бића, са геометријским и флоралним елементима, који дају изглед нежне чипке и повезују исконско, које сви носимо, са оним што нас окружује.

 

Снежана Недић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар