Почетна » ГАШЕЊЕ ПОЖАРА ДО НЕКОЛИКО ДАНА Овако гори у Винчи (ВИДЕО)

ГАШЕЊЕ ПОЖАРА ДО НЕКОЛИКО ДАНА Овако гори у Винчи (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Пожар на депонији у Винчи још није угашен. Без обзира на непријатне мирисе који се цео дан осећају у граду, нема опасности по здравље, тврде у Градском заводу за јавно здравље. Тамо су и даље ватрогасци, и екипе градског завода.

Екипе градског завода за јавно здравље од јуче непрестано контролишу да ли и колико штетних материја има у ваздуху, али и у насељима ка којима се дим шири.

Лекари, ипак, саветују грађане да избегавају да дуже бораве на отвореном, посебно у насељима у које ветар носи дим са депоније у Винчи.

Пожар који је захватио простор од око два хектара, избио је на дубини од неколико метара и немогуће га је угасити класичним методама тако да се поред ватрогасних екипа које су ту све време, и механизацијом наносе слојеви земље.

Гашење пожара могло би потрајати од неколико сати до неколика дана, речено нам је у МУП-у. Уколико се оствари временска прогноза и падне киша то ће знатно олакшати посао око гашења.

Град је покренуо пројекат санације депоније, кроз пројекат јавно-приватног партнерства, а док се то не деси, овакве ситуације тешко је спречити.

Мештани из Вишњице, Калуђерице, Коњарника, али и са Дорћола и Старог града кажу да не могу на улицу да изађу јер ће се угушити од смрада.

Из Завода саветују грађанима да лице заштите маскама уколико не могу да поднесу смрад.

„Савет је да грађани затворе прозоре како им дим не би улазио у станове, као и да преко лица ставе заштитну маску“, речено нам је у Заводу.

 

РТС/АЛО/ЖИГ ИНФО

Можда ти се свиди

Оставите коментар