Почетна » МАЛИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ Ај пробај ти да једеш цео дан за 168 динара! (ФОТО)

МАЛИ ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ Ај пробај ти да једеш цео дан за 168 динара! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Корисницима народних кухиња у Београду укинута је храна и сад ће добијати свега 5.000 динара месечно. Има ли градоначелник представу шта све може да се купи за те паре?

Нема више хране за кориснике народних кухиња у Београду!

Уместо топлог куваног оброка свако од њих ће у руке добити 5.040 динара месечно. Ова одлука донета је на нивоу града Београда, а вест је уздрмала све – како оне који су били корисници кухиња, тако и све који знају како је тешко састави крај с крајем.

На дневном нивоу то је 168 динара за људе који су остали без оброка!

Фото: Филип Плавчић

 

Можда градоначелник Београда не зна шта може да се купи за ту суму, па смо решили да Синиши Малом откријемо шта може да се приушти за 168 динара дневно.

Хлеб је 35 динара, најјефтинији, на акцији. Он је главна ставка јер ће социјално угрожене грађане држати ситим током целог дана.

У корпи су се нашле и две ставке да се намазу „на леба“. Паштета је 45 динара. То је за доручак.

Фото: Петар Лазовић

Ближи се време ручку. Преко хлеба ћемо намазати маргарин, и то онај за колаче зато што је најјефтинији. На њега смо потрошили 62 динара, али ће нам можда остати пола за сутра. У оваквим ситуацијама битно је остати економичан.

Калкулатор је за ове три ставке показао 142 динара. Хм, остало нам је 26 динара. Шта ћемо с толиким парама?

Фото: Петар Лазовић

Пошто ће с оваквим буџетом млеко које кошта 80 динара постати мисаона именица, за 24 динара можемо купити бар нешто слично. Кисело млеко. Опет најјефтиније – на акцији. Тачно 24 динара.

И тако смо потрошили 166 динара на мање хранљиве производе, јер за друге пара немамо.

Новчаник је сад празан. Тачније, остала су нам 2 динара.

Воће, поврће и месо су производи које можемо да гледамо на рафовима. Али размишљајте позитивно, џепароши се неће усрећити ако вас опељеше.

Фото: Петар Лазовић

Приметили сте да смо поменули доручак и ручак. Не, нисмо заборавили на вечеру. За њу једноставно нема пара. На спавање ћемо празног стомака, који ће нас пробудити крчањем касно у ноћ.

П. С.

Корисници народних кухиња понекад су се могли почастити соком. Сад ни за обичну воду неће имати.

За то време, Мали испија пенушава вина с Мирославом Мишковићем.

Фото: Марина Лопичић

Градоначелниче, пробајте и ви овај оброк, тек да видите како је онима који се хране у народним кухињама. Пробајте да се храните лошим хлебом, паштетом и маргарином за колаче. И да на

И пријатно вам било!

(Сузана Трајковић, Еспресо)

Можда ти се свиди

Оставите коментар