Почетна » Град Београд би одмах могао да УКИНЕ БУСПЛУС, ево колико би то сада КОШТАЛО

Град Београд би одмах могао да УКИНЕ БУСПЛУС, ево колико би то сада КОШТАЛО

од admin
0 коментар

 Најављују се силне промене, али се само из уста синдикалаца могу чути најаве да би у догледној будућности могло да дође и до промене система наплате карата, односно чувеног Бусплуса.

Да подсетимо, овај модерни систем је уведен 1. фебруара 2012. године, а по правилу се увек спомињао у предизборној кампањи када би га опозиција блатила и најављивала његово укидање, а онда касније „променила плочу“.
 
Уговор Града Београда и фирме „Апекс“ која управља Бусплусом потписан је на десет година, а Град у сваком тренутку може да га раскине уз одређену новчану надокнаду. На почетку се радило о веома високим цифрама, које су се из године у годину смањивале.
 
Како смо 1. фебруара 2019. ушли у осму годину експлоатације система, према раније обелодањеним папирима, Град би сада могао да раскине уговор али да „Апексу“ плати милион евра.
Укупна цена опреме и софтвера са уградњом без ПДВ-а износила је 12.153.232 евра.
Е сад, остаје питање да ли би и шта то донело Граду, осим, што приватном партнеру не би морао више да плаћа надокнаду од седам-осам одсто годишњих прихода. И како би заменио комплетан систем наплате који је пре доласка Бусплуса био поприлично застарео и проблематичан, те подложан разним махинацијама.
 
Зато се чини да ће свима бити најлакше да уговор истекне почетком 2022. године, па да се онда преговара о његовој даљој имплементацији или евентуалном раскиду сарадње.

Можда ти се свиди

Оставите коментар