Почетна » Двојицу радника одао полиграф

Двојицу радника одао полиграф

од admin
0 коментар

Дисциплински поступак у Скупштини Србије због крађе компјутерске опреме. Запослени у ИТ сектору нису прошли испитивање

Пописом је утврђено да недостајu 20 рачунара и један телевизор

ДВОЈИЦА запослених у Информатичком одсеку Скупштине Србије нису прошла полиграфско испитивање поводом крађе рачунарске опреме у згради парламента у Улици краља Милана. Против њих ће бити покренут дисциплински поступак, а прети им и отказ. Осим тога, полиција прикупља доказе да поднесе кривичну пријаву.

Ове информације потврђене су „Новостима“ у законодавном дому, где је ванредним пописом почетком године утврђено да из магацина недостаје 20 нових рачунара и један телевизор.

– Против двојице запослених који су пали на полиграфу, биће покренуте дисциплинске мере, а врло је могуће да ће бити и отпуштени. Постоји основана сумња да су умешани у крађу – каже наш извор из законодавног дома. – Полицијска истрага о овом случају још траје.

Инспекторима је било сумњиво кад су из разних сектора парламента покушали да требују део нове опреме. Али, један од осумњичених им је рекао да је више нема на лагеру.

И даље се утврђује да ли је део набавке, од око 200 нових рачунара, уопште и достављен у парламент или је пошишљка „окрњена“ раније и отишла на неку другу адресу. Такође, испитује се и друга варијанта – да су у Скупштину достављени сви компјутери, али је двадесет неко изнео упркос обезбеђењу.

Зграда у Краља Милана има видео-надзор само на централном улазу. Из зграде се може изаћи на још три излаза, од којих један води у Улицу краљице Наталије. Здање на Тргу Николе Пашића је „покривено“ камерама.

ОД НОВЧАНЕ КАЗНЕ ДО ОТКАЗА

 

ЗАКОН о радним односима у државним службама предвиђа покретање дисциплинског поступка за оне који касне на посао, не чувају документа, увреде грађане, неовлашћено користе државни новац и имовину, дођу на радно место пијани… Казне могу бити новчане – одузимање од 20 до 35 одсто од плате у трајању од три до шест месеци, или отказ.

В. М. – С. С. Р.   Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар