Почетна » Хаос у београдској „улици зазиданих“: Бахатог инвеститора нико да обузда

Хаос у београдској „улици зазиданих“: Бахатог инвеститора нико да обузда

од Други Пишу
0 коментар

Власник фирме „Моторино“ не одустаје у намери да потпуно присвоји земљиште на Звездари, које припада Гламочкој улици, али и школи „Десанка Максимовић“. Ни 7 трака које је у претходним периоду грађевинска инспекција поставила, као ни опомене полиције, нису биле довољне да га зауставе. Станари улице су потпно немоћни, а страхују од сценарија у ком би их бахати инвеститор потпуно зазидао, као што је то покушао да учини прошле године.

Стара звездарска улица из дана у дан мења свиј изглед и готово да потпуно нестаје, с обзиром д је никако потпуно нов објекат, а у току су и други радови.

„Грађевиснка инспекција је била и пославила 7. траку, а он је све претходне сам скинуо. Дакле, ништа га не спречава, а не поседује никакве дозволе“, подсећа је од станарки Гламочке улице.

Како је Нова раније писала правни заступник власника Моторина, раније је апеловао на медије да се уздрже од напада на његвог клијента, тврдећ да се радови одвијају по закону

„Позивам све да се уздрже од напада на мог клијента које се негде може схватити и као благи линч јер све радове које је до сада предузимао јесу у складу са законом с тим што се ограђујем у вези реконструкције објекта јер немам увид да ли је у том случају евентуално предузета нека радња ван дозволе коју је издала општинска управа Звездара. Али у односу на спорни проблем који је привукао пажњу јавности све је урађено у складу са законом и на приватној имовини односно парцели која је у власништву мог властодавца, а за шта постоје докази“, наводи Петровић.

Он је подсетио у изјави коју је тада дао за Нову, да је прдложено решење овог проблема.

„Указујем да је због наведеног више лица остало без посла и да је оштећен и буџет републике Србије и буџет Града Београда јер технички преглед не послује и тиме не остварује зараду а све због настале ситуације. Овим путем позивам све стране у спору, а што сам и на последњем суђењу и предложио, да се у разговору нађе решење јер сматрам да је сувишно да се путем медија, друштвених мрежа и слично води условно речено рат.“, закључио је у изјави за Нова.рс, адвокат Небојша Петровић

Андрија Лазаревић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар