Почетна » ХИТ Пензионерима пустили филм о посети Вучића

ХИТ Пензионерима пустили филм о посети Вучића

од admin
0 коментар

Филм је фантастичан! Један премијер дошао је да види нас старе, да нас охрабри. Хвала му на томе, рекла је за „Блиц“ пензионерка Босанка Русић.

Ни мува да се чује: Пола сата филма око стотинак пензионера пратило је са пуном пажњу
Она је станарка у Дому за старе „Бежанијска коса“ у којој је јуче одржана пројекција филма о недавној посети премијера Александра Вучића овој установи.

– Филм ће бити леп поклон за генерације станара које долазе – каже Босанка.

У управи Дома су поносни на филм, иако квалитет снимка ни није баш најбољи.
– Кад премијер долази у посету, то мора да се овековечи. Па не долази премијер сваки дан да нас види. То су наши станари морали да виде на платну -за „Блиц” каже Срђан Димитријевић, помоћник директора Дома за старе „Бежанијска коса”.

Руковао се са премијером

Станар дома Зоран Цинцаревић похвалио се екипи „Блица” да је имао част да се први рукује са премијером. „Ако нам премијер поручи да истрајемо зарад боље будућности, ми ћемо то учинити. Можда ми ту бољу будућност нећемо дочекати, али наша деца хоће“, оптимистичан је Цинцаревић.

Поред премијера Дом је тај дан посетио и министар рада и социјалне политике Александра Вулин, који је у филму заузео споредну улогу.

Премијери филма је у биоскопској сали овог Дома присуствовало око стотинак пензионера. У потпуној тишини, строго концентрисани на биоскопско платно, упијали су сваку реч коју би премијер изговорио, баш као да је први пут чују.

– Очекивао сам да ће и Вулин нешто рећи приликом посете, али он се само држао по страни и смешкао. Вучић ме је одушевио. Није толико битна цела та помпа око његовог доласка колико његове речи. Рекао је да будемо уз њих и они ће бити уз нас, а то значи пуно старијим особама. Нама треба топла реч – прича Симеон Теофанов.

Шаховска партија је једна од главних сцена у филму
На пола сата снимка виде се сви детаљи ове, како је описују, историјске посете – од премијеровог уласка у Дом, до поздрављања са особљем и отпочињања партије шаха са пензионерима.

– Један од физиотерапеута забележио је посету нашом камером. Велики број пензионера дошао је да погледа филм јер због гужве током премијеровог доласка нису успели све да испрате – усхићено објашњава Димитријевић.

М. Лесковац    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар