Почетна » ПРЕДСТАВЕ, КОНЦЕРТИ, АНИМАТОРИ И ПАКЕТИЋИ Бројни програми за најмлађе Београђане

ПРЕДСТАВЕ, КОНЦЕРТИ, АНИМАТОРИ И ПАКЕТИЋИ Бројни програми за најмлађе Београђане

од admin
0 коментар

На свим општинама у Београду за новогодишње празнике биће организоване разне манифестације намењене најмлађим становницима града. Поред представа, малишане ће обрадовати Деда Мраз и аниматори.

Општина Раковица организује првог дана Нове 2016. године на платоу код „Мекдоналдса“ на Видиковцу традиционалну манифестацију „Улица отвореног срца“.

Малишани и родитељи ће тог дана од 12 до 15 часова моћи да уживају у друштву аниматора, мађионичара, Деда Мраза, погледају представе за децу, наступе културно-уметничких друштава, као и мини-концерте.

Од 11 до 13 часова малишани ће моћи бесплатно да користе клизалиште које је постављено на платоу код „Мекдоналдса“, док ће од 13 до 14 часова уживати у бесплатним вожњама у луна-парку. Првих 500 малишана који дођу добиће бесплатне новогодишње пакетиће које је обезбедила издавачка кућа ЈРЈ „Мој издавач“ из Земуна. Тог дана је организована и продаја топлих напитака и новогодишњих „црвених носића“, а сав новац ће ићи у хуманитарне сврхе.

У оквиру новогодишње манифестације „Београдска зима“, сутра у 11.30 часова на Тргу бајки, на платоу између Установе културе „Вук Стефановић Караџић“ и Градске општине Звездара, Дечји хор „Колибри“ одржаће бесплатан концерт.

У бајковитој атмосфери уз чаробне звуке, Дечји хор „Колибри“ ће на највеселији и најраспеванији начин увести присутне малишане и њихове родитеље, баке и деке у Нову 2016. и пожелети им годину препуну песме и радости.

После распеваних колибрића у 12 сати уследиће бајка „Чардак ни на небу ни на земљи“, а у 13 сати еко-радионица у организацији „Србијашума“, а биће и разних других активности.

Градска општина Палилула традиционално ће сутра организовати манифестацију „Улица отвореног срца“, у Борчи, у Улици братства и јединства, од 10 сати кад почиње програм, па све до 16 часова. Улица ће бити затворена за саобраћај од 9 часова.

Фото: Промо / Промо Улица отвореног срца и у Борчи

Манифестација је хуманитарног карактера као и претходних година. Ове године средства која буду прикупљена у „Улици отвореног срца“ намењена су за лечење тешко болесног петнаестогодишњег Страхиње Андрејића.

Сви који желе да помогну Страхињи да се избори са тешком болешћу могу да изврше уплату на жиро рачун број 355-3200403837-34, прималац је Цветко Андрејић – Војвођанска банка АД, а сврха уплате је – помоћ за лечење Страхиње Андрејића.

У програму учествују: група „Гарави сокак“, малишани Предшколске установе „Бошко Буха“, мађионичар, аниматори, маскоте са омиљеним дечјим ликовима, као и неизбежни „Деда Мраз са Палилуле“ који ће делити деци поклоне.

У Калуђерици је јуче, другу годину за редом одржана „Новогодишња чаролија“ у улици Ливаде. Малишани су уживали у представама „Новогодишња бајка“ и „Новогодишња чаролија“ који су изводили мађионичари Зека и Пикси, а мноштво аниматора , мађионичара, жонглера и вила шетали су улицом, изводили трикове и забављали децу.

Програм у ком су учествовали малишани из вртића „Лане“ из Калуђерице водио је Пеђолино. Манифестацију је организовала Канцеларија за младе у сарадњи са Градском општином Гроцка.

На почетку програма присутне је поздравио председник Градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, који је свим присутнима пожелео срећне Божићне и Новогодишње празнике.

 

(beoinfo/blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар