Почетна » СМРТ МАЛЕ ЕЛЕНЕ Ни ДНК не открива ко је повукао ороз

СМРТ МАЛЕ ЕЛЕНЕ Ни ДНК не открива ко је повукао ороз

од admin
0 коментар

Истрага о узроцима смрти мале Елене Крсмановић (8) из Ресника тапка у месту

ПРВИ резултати ДНК анализа и свих расположивих трагова пронађених на месту несреће, када је трагично настрадала осмогодишња Елена Крсмановић из Ресника, показали су да нико од укућана, који су се том приликом нашли у кући, није повукао ороз на ловачкој пушци којом је убијена ова девојчица, сазнају “Новости”.

У Другом основном јавном тужилаштву кажу да су стигли резултати ДНК профила који нису дали тачне информације о томе ко је осумњичени за ово дело.

– Ипак, нису нам још пристигли и остали тражени налази. Због тога је наређено да се обави одређено комбиновано балистичко – судскомедицинско вештачење – наводе у Тужилаштву.

У међувремену, саслушани су готово сви сведоци везано за овај случај. Сада се очекују резултати и налази стручњака балистичара и медицинске струке, који би могли у потпуности расветлити овај случај.

Пре више од месец дана, надлежном Тужилаштву стигли су резултати који су потврдили да рођени брат Елене Крсмановић није, како се све време веровало, повукао ороз на пушци. “Новостима” је тада потврђено из Тужилаштва да на рукама четворогодишњег Ф. К. нису пронађени трагови барутних честица. Такође, добијени резултати “парафинских рукавица” недвосмислено су показали да таквих трагова нема ни код осталих укућана, односно на рукама покојне Елене, њеног оца Дарка, мајке Јелене и четворогодишњег брата, као ни код деде Јове и бабе Бранке Црногорац, који су се кобне вечери затекли у кући.

– Сходно овоме, дата је наредба за узимање ДНК профила и израду ДНК профила свих расположивих трагова пронађених и изузетих са лица места – ибјаснили су у Тужилаштву. – Тражено је и узимање букалног бриса и израда ДНК профила Дарка Крсмановића и његовог малолетног сина ради упоређивања.

Тужилаштво даље наводи да су до сада, током истражног поступка, саслушани готово сви сведоци немилог догађаја – Еленина мајка, бака и деда. Отац Дарко, засад се терети за изазивање опште опасности.

Подсећања ради, неколико дана након трагедије у Реснику, први резултати истраге указивали су на то да је, не слутећи несрећу, Еленин брат пришао оружју и притиснуо обарач. Одјекнуо је пуцањ и заостали патрон из Даркове пушке погодио је у главу осмогодишњу девојчицу, која је на месту остала мртва. У том тренутку, у кући су се налазили Еленин отац, мајка, бака и деда.

СМРТОНОСНИ ПАТРОН

ТРАГЕДИЈА у породичној кући Крсмановића у Реснику, догодила се 14. децембра прошле године. Дарко, отац убијене девојчице и њен деда Јово, те вечери вратили су се из лова, после чега су чистили оружје. Дарко је, једног тренутка, оставио двоје деце саме у соби, у којој су на столу остале и две ловачке пушке. У једној од њих је остао и смртоносни патрон.

* Полиција са родитељима непосредно после трагедије

МОЖДА ПАЛА ПА ПУКЛА?

ИМА стручњака који верују да је, приликом увиђаја, као и анализа постојећих доказа, било пропуста. Тако, криминолог Златко Николић објашњава да постоји могућност да су направљени неки пропусти приликом анализе “парафинских рукавица”:

– Ту пре свега мислим на чињеницу да, за разлику од пиштоља, немају сва ловачка оружја могућност толиког распрскавања барутних честица одмах по испаљењу. Могуће је да из овог разлога нико од тестираних није имао трагове барута на рукама – каже Николић и додаје да је Тужилаштво, највероватније због тога, наложило поновно балистичкомедицинско вештачење, како би се исправио могући пропуст.

Сумње надлежних свакако не искључује ни могућност да је неко од деце случајно закачио пушку, која је пала са стола, активирала ороз и упуцала малу Елену.

Ј. Д. ЉУТИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар