Почетна » Вулин:Признање Косова не долази у обзир, неће бити масовиних отпуштања у јавном сектору

Вулин:Признање Косова не долази у обзир, неће бити масовиних отпуштања у јавном сектору

од admin
0 коментар

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања изјавио да изјава потпредседнице Европског парламента Урлике Луначек представља један вид притиска и лични став

БЕОГРАД – Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин изјавио је данас да признање независности Косова не долази у обзир, као и да изјава потпредседнице Европског парламента Урлике Луначек представља један вид притиска и лични став, а не став институције. „То јесте вид притиска, то није став једне иституције, то је став једне особе, једног функционера, који не може да говори у име европских институција“, рекао је Вулин новинарима у Београду. Вулин је додао да „што се нас тиче, признање (независности) Косова не долази у обзир“.

„О томе смо говорили и на почетку владе и ту се није ништа променило и ништа се неће променити. Да смо хтели, и да је само то, ми смо до сада могли да признамо независност Косова, али наравно да то нисмо хтели да урадимо“, истакао је Вулин.

Вулин је рекао да пут Србије ка ЕУ не води преко Косова и Метохије, већ преко 35 поглавља, од којих је једно које се односи на Косово и Метохију.

„Јел би то значило да признањем Косова и Метохије не морамо да решимо буџетски дефицит, јел би то значило да признамо Косово и Метохију и не морамо да решимо проблеме у правосуђу или у борби са криминалом, јел би то значило да није важно каква нам је економија, него је само важно да ли признајемо Косово и Метохију? Такву филозофију апсолутно одбијамо, Косово и Метохију нећемо признати и тачка“, поручио је Вулин.

Луначек је пре пар дана рекла да ће нормализовани односи са Косовом и на крају и признавање Косова бити услов за улазак Србије у ЕУ, истакавши да о тако нечему не постоји никакав документ, али да је то „политички консензус“.

НЕЋЕ БИТИ МАСОВНИХ ОТПУШТАЊА

БЕОГРАД – Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас да неће бити масовног отпуштања радника у државној управи и јавном сектору и да ће се водити рачуна о сваком раднику.

„Нама није циљ никакво отпушање, већ ефикаснија државна управа, да боље и ефикасније радимо и будемо јефтини, то је сва идеја. А да ће бити масовног отпуштања неће, немојте да се плашите“, поручио је Вулин.

Он је новинарима након обраћања на радионици „Знањем до циља“ у Београду рекао да у све што је са ММФ-ом договорено око смањења броја запослених у државној управи улазе и они који ће отићи природним одливом, односно они који ће отићи у пензију.

Вулин је казао да постоје вишкови и у државној управи и јавним предузећима, али да ће се веома водити рачуна да отпуштања „првенствено имају везе са оним колико радите и са реалним потребама свих органа“.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар