Почетна » „ДОЂИТЕ СЛЕДЕЋЕГ ПРОЛЕЋА“ Славици у лесковачкој болници заказали ултразвучни преглед за годину дана

„ДОЂИТЕ СЛЕДЕЋЕГ ПРОЛЕЋА“ Славици у лесковачкој болници заказали ултразвучни преглед за годину дана

од admin
0 коментар

 

Иначе, пацијенти који дуже од месец дана чекају на специјалистичке прегледе, за које није прописано утврђивање листе чекања, имају право на преглед код приватника и рефундацију од РФЗО, али здравствене установе избегавају да дају потврду јер се новац, који се враћа пацијенту, скида са рачуна установе, пише Југмедиа.
 
– Нико мени није ни понудио ту опцију, иако за њу знам. Звала сам и заштитника пацијената из Опште болнице Лесковац, али он није одговарао на позиве на број који је иначе истакнут као његов на улазу у ову здравствену установу – каже Јоксимовићева.
Са заштитником пацијената, али и управом Опште болнице Лесковац редакција „Југмедие“ покушала је да ступи у контакт, али како овај портал пише, нико није одговарао на њихове позиве до закључења текста.
 
Подсећања ради, непоступање здравствених установа сагласно законској обавези онемогућава осигураним лицима да остваре право на здравствену заштиту, што представља кршење уставом зајемченог људског права на заштиту свог физичког и психичког здравља.
Тренутно, према подацима Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, 70.395 грађана Србије чека на операцију и преглед (закључно са 31. децембром 2018. године).
 
У здравственим установама у Србији се током 2017. најдуже чекало на уградњу имплантата у ортопедији, вештачких кукова и колена – у просеку 387 дана.

Можда ти се свиди

Оставите коментар