Почетна » Ко су нови менаџери Железаре Гудиш и Камараш?

Ко су нови менаџери Железаре Гудиш и Камараш?

од admin
0 коментар

Компанију „ХПК инжењеринг“, која ће управљати Железаром у Смедереву, формирали су Петар Камараш и Џон Гудиш, људи који одлично познају посрнулу компанију

БЕОГРАД- Компанију „ХПК инжењеринг“, којој је Влада Србије поверила управљање Железаром у Смедереву, формирали су Петар Камараш и Џон Гудиш, људи који, не случајно, одлично познају посрнулу смедеревску компанију.

Гудиш је, наиме, био извршни потпредседник „Ју ес стила“, америчке компаније, која је својевремено купила Железару у Смедереву, као и председник Надзорног одбора у Кошицама у Словачкој, одакле добро познаје и Камараша.

Он је био је један од заговорника „Ју ес стила“ за ширење у Европи, у Словачкој, и за куповину „Железаре Смедерево“ још 2003. године, сматра уредница магазина Бизнис Радојка Николић.

Гудиш је крајем 2010. године отишао у пензију после 40 година стажа и после више деценија проведених у америчкој компанији „Ју ес стилу“.

Он је један од потписника меморандума о куповини „Железаре Смедерево“ са бившим премијером Зораном Ђинђићем крајем 2002. године.

И Гудиш и Камараш вазе за стручњаке у индустрији челика светског формата, са искуством у огромним компанијама у више земаља у свету.

Камараш је у време „Ју ес стила“ снабдевао „Железару Смедерево“ сировинама.

У опцији приватизације Железаре, камарас је у оквиру понуде „Есмарка“ требало да буде снабдевач сировинама, а сада рављати заједно са Гудишом.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар