Почетна » Докторка предала захтев за промену пола да не би ишла у пензију!

Докторка предала захтев за промену пола да не би ишла у пензију!

од admin
0 коментар

Због тога што сматра да је дискриминисана у односу на мушкарце, који у пензију одлазе касније од жена, др Мира Станојчић из Горњег Милановца предала је захтев за промену пола

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – Због тога што сматра да је дискриминисана у односу на мушкарце, који у пензију одлазе касније од жена, др Мира Станојчић из Горњег Милановца предала је данас захтев за промену пола.

Станојчић је рекла да је од данас почела процедура за ту хирушку интервенцију, коју ће, према њеним речима, обавити проф. др Душан Станојевић.

„Он каже да процедура траје две године, будући да читав тим стручњака мора да да свој став, а захват ће обавити бесплатно“, навела је Станојчићева.

Проф. др Станојевић је рекао новинарима да се промена пола најчешће обавља из медицинских разлога и да је ово несвакидашњи случај у његовој досадашњој пракси, а посебно имајући у виду чињеницу да докторка то хоће да уради из економских разлога.

Др Станојчић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације из Горњег Милановца, најавила је раније да ће променити пол како не би била пензионисана.

Она је у среду рекла да је добила налог од директора болнице да јој тече годишњи одмор, а у решењу стоји да све лекарке које испуњавају услове за пензију од уторка треба да искористе годишњи одмор за текућу годину.

Од ње се очекује, како тврди, да након тога оде у пензију.

Такву одлуку Станојчићева је оценила као дискриминацију жена, које се стављају у неравноправан положај у односу на колеге, те тврди да се у случају те одлуке не гледа квалитет, већ године и пол.

„Због тога сам одлучила да променим пол“, рекла је Станојчићева, указујући да ће, уколико она оде у пензију у том граду остати само једна колегиница, која следеће године испуњава услове да јој се исто догоди, па ће Горњи Милановац остати без специјалисте физикалне медицине и рехабилитације.

Танјуг/новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар