Почетна » БАШ ИХ БРИГА ЗА КОРИСНИКЕ Еко Гроцка не мари за кршење прописа

БАШ ИХ БРИГА ЗА КОРИСНИКЕ Еко Гроцка не мари за кршење прописа

од admin
0 коментар

Цена за комуналне услуге “одношења смећа” на територији ГО Гроцка, од 1. новембра 2015 године, од када је са радом почело прво јавно- приватно партнерство „Еко Гроцка“ је 480 динара по домаћинству.

„Еко Гроцка“ је у власништву „Магипа“ и ГО Гроцка у односу 80 наспрам 20 одсто.

Међутим, сам почетак рада предузећа „Еко Гроцка“ пратиле су многобројне притужбе мештана на рад, док је општинска већина у Гроцкој позивала на стрпљење и најављивала у више наврата да ће се ти проблеми решити.

 

Де факто, одношење смећа се тек од 1. Јануара 2016 године поправило и стиче се утисак да је подручје ГО Гроцка чистије него раније. Међутим, пун план одношења смећа још увек није заживео. Такође, можда и највеће разочарење, већини становништва нису додељење обећане канте за смеће.

Највише нерегуларности има око притужби грађана и предузетника  за не одношење смећа. Док сдруге стране, рачуни редовно стижу на кућне адресе. Наиме, у многим насељима у Гроцкој постоје улице у којој камиони комуналних предузећа готово да никада нису зашли, а одношењу смећа да се не говори. Да ствар буде још компликованија, појединим мештанима контејнери за одлагање смећа су  по пар километара удаљени од свог домаћинства.

Подсетимо се, након што се нашој редакцији јавило више десетина грађана који су се жалили на рад комуналног предузећа „Еко Гроцка“, а све поводом уручивања рачуна за услуге које нису извршене, Жиг Инфо је са правним тимом пронашао решење за сторнирање издатих рачуна.

ВИШЕ О ОВОМЕ-ОВДЕ

Мештани су упућивали жалбе овом предузећу, међутим, иако у законској одредби јасно пише да на жалбе мора да се одговори, одговор никада није стигао.

ПРОБЛЕМ ПРАВНИХ ЛИЦА

Поред жалби физичких лица, рекламацију је упутило и више правних лица. На те захтеве, такође није одговорено. Осим „Еко Гроцке“, жалбе су упућиване и на друге адресе. Из правне службе „Беокома“ су рекли да комунална предузећа морају да имају потписане уговоре са „Еко Гроцком“ и да, уколико се нема уговор, правно лице односно предузетник није у обавези да плати рачун.

С друге стране, ни „ЕКо Гроцка“  ни већински власник „Магип“ на све те основане замерке се не оглашавају.

Корисници су са разлогом уплашени због гомилања рачуна, односно износа на рачуну за комуналне услуге, јер на њихове захтеве нико не одговара. Плаше се, како наводе, да постоји могућност да „Еко Гроцка „покрене  тужбе и да им рачуни буду безразложно блокирани.

Мада, крајњи корисници су правно исправни, али увек постоји страх од судког поступка и парничења који може да се одуговлачи годинама.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen + 8 =