Почетна Локалне вести РОДИТЕЉИ ЗАБРИНУТИ Ди-џеј Крмак снимио спот „Професорице“ у смедеревској основној школи, ученици статисти (ВИДЕО)

РОДИТЕЉИ ЗАБРИНУТИ Ди-џеј Крмак снимио спот „Професорице“ у смедеревској основној школи, ученици статисти (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Музички спот провокативног садржаја снимљен у смедеревској основној школи „Димитрије Давидовић“. Директорка Снежана Ђурић: Није реч о скандалу, нема ни насиља ни порнографије

СПОТ за песму музичара из БиХ Ди-џеј Крмка, са еротским елементима, провокативно обученом “професорком” и ученицима статистима, снимљен у Основној школи “Димитрије Давидовић” у Смедереву, узнемирио је родитеље и просветне раднике. Док неки сматрају да је посреди урушавање угледа те установе, директорка школе не сматра да је реч о скандалу.

– Снимити спот у основној школи са скарадним текстом, сценама као у лаком порнићу, где професорку глуми оскудно обучена жена коју “ученик-певач” сексуално узнемирава, где се директору глумцу дају мито у еврима и ракија, морална је деградација деце и родитеља – сматра родитељ Милан Меденица.

Огорчење родитеља, које се после објављивања спота “Професорице” шири друштевним мрежама, како сазнајемо, дели и велики број просветних радника школе.

– Колектив није обавештен, нити нас је неко питао за мишљење. Али родитељи нас питају. Ово је деградирање школе и исмевање наше професије. Скандалозно је и то што се, на неки начин, промовишу мито и алкохол – каже једна наставница.

Директорка Снежана Ђурић каже да није била упозната са сценаријом, нити са извођачем, као и да је сматрала да није проблем да се учионица “позајми”. Она признаје да има притужби, али и позитивних коментара “да је спот симпатичан”.

– Ствар је укуса ко како тумачи спот. А о укусима не треба да расправљамо. За многе може да наруши углед школе, али по мишљењу многих, баш може да промовише школу. Не бих да се опредељујем ни за једну страну, нека јавност просуди – каже директорка Снежана Ђурић.

Она наводи да је одобрила снимање спота у учионици на основу писане молбе продукције, у трајању од сат времена без накнаде. На питање због чега није проверила детаље сценарија, каже да је веровала молби у којој стоји да неће бити политичких и других антипропагандних садржаја, нити било чега што би нарушило углед школе.

– Не сматрам да ово може да нам наруши углед, јер ова школа има неупоредиво више позитивних ствари. На крају крајева, шта је толико страшно у том споту? Не стајем на страну аутора, али има толико ди-џејева, толико спотова, а сада настаје толики хаос. Нема у споту насиља, нема порнографије, као што неки кажу. А свако може да га тумачи на разне начине. Неко може да каже да је слобода изражавања у тој врсти уметности. Оно што јесте непримерено је што је професорка у мини-сукњи, што директор прима мито… – каже директорка најстарије школе у региону.

УЧЕНИЦИ СТАТИСТИ?

У СПОТУ као ученици статирају деца средњошколског узраста, чак и један ученик осмог разреда ове школе. Директорка каже да нема информација о томе, као ни да ли је за то тражена сагласност родитеља.

Погледајте спот за песму „Професорице“

 

Ј. ИЛИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар