Почетна » ХОРОР АМБУЛАНТА У ПУДАРЦИМА Покренута иницијатива за амбуланту и пензинерски дом (ФОТО)

ХОРОР АМБУЛАНТА У ПУДАРЦИМА Покренута иницијатива за амбуланту и пензинерски дом (ФОТО)

од admin
0 коментар

Данас је одржан састанак представника мештана Пудараца и челника ГО Гроцка у вези стања Здравствене станоце у Пударцима као и о могућности отварања дома за пензионере.

На позив мештана Пудараца, Зоран Којић члан Већа ГО Гроцка данас је обавио разговор са иницијаторима покретања обнове Здравствене амбуланте у Пударцима и отварању дома за пензионере. Након разговора у ГО гроцка, Зоран Којић је обишао ову Здравствену амбуланту и саслушао предлог како би се нека од просторија Месне заједнице Пударци реновирала и евентуално отворио дом за пензионере.


Дата су обећања да ће се овај проблем размотрити и покушаће се пронаћи решење за његово остваривање.
Иначе, Здравствена амбуланта у Пударцима је затворена пре две-три године из безбедоносних разлога. Нажалост, након затварања њено урушавање је убрзано. У току јучерашњег дана, односно ноћи разбијени су улазни прозори а у парку испред МЗ Пударци ишчупане корпе за отпадке.

На месту где се окупља претежно омладина ова амбуланта је и више него небезбедна, а како она изгледа погледајте:

Према сазнањима Жиг Инфа, новац за реновирање амбуланти на територији ГО Гроцка је одавно обезбеђен претежно из донација. Чека се само одлука да се крене са радовима.Новац је обезбеђен, између осталога, и за амбуланту у Пударцима.

Подсетимо се, у новембру месецу 2015. Године премијер Србије Александар Вућић је изјавио да ће на следећој седници Владе Србије бити формирана Канцеларија за управљање јавним улагањем, чији ће задатак бити обнова болница, школа, домова за незбринуту децу и децу ометену у развоју.

„Наш задатак је да у наредних годину и по дана покушамо да колико год је могуће реконструишемо и обновимо све основне и средње школе, предшколске установе, болнице, домове здравља, геротонлошке центре, домове за незбринуту децу… За то ћемо највећим делом новац наћи из буџета, али ћемо такође замолити наше европске и друге партнере да преузму део одговорности“, рекао је тада Вучић.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × 5 =