Почетна » ПКБ Гроцка: Некада је овде рађало воће, а данас смеће!

ПКБ Гроцка: Некада је овде рађало воће, а данас смеће!

Ко је крив?

од Жиг Инфо
0 коментар

Када је систем једне општине уништен, када се запошљава искључиво па партијској књижици, онда и не чуди одакле оволико смеће на месту где је некада рађало воће које је хранило целу бившу Југославију.

Oсим по викенд насељима, Дунаву и аласима, Гроцка је позната по воћарству и виноградарству. „Српска Калифорнија”, како упућени тепају подручју ове општине, деценијама је словила за највећи престонички воћњак.

ПКБ Гроцка: Од сјаја до пропасти

Вишегодишња запарложеност српске пољопривреде данас је увелико захватила и имања у овом делу града. У погону ПКБ „Гроцка“ се некада само џемова и мармелада производило годишње 1.200.000 килограма, односно укупно 4.241.000 јединица различитих производа, данас се ништа више не производи. Хале већ годинама уназад су празне, а на воћњацима овог погана рађа се нова „сорта“- смеће!

На насловној фотографији можете видети пут кроз ПКБ воћњаке у Гроцкој. На километар од центра, односно од оних што треба да кажњавају свакодневно се баца ово смеће. Комунална инспекција у Гроцкој,која служи евидентно само за партијско запошљавање, не чини апслолутно ништа да би се овако нешто спречило.

Пример како је члановима СНС-а у Гроцкој и даље све дозвољено, а новинару запаљена кућа

С времена на време, локално комунално предузеће очисти ову депонију али се због некажњавања она поново створи, готово преко ноћи.

И тако у круг, јер систем у Гроцкој је одавно уништен. Дотле, уместо српске Калифорније, имамо Српску Индију где је смеће постало саставни део наших живота.

 

ЕЖИ

Насловна фотографија: Жиг инфо, 04.02.2024.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар