Почетна » Захваљујући мајки, у Гроцкој још једна фризерка напредовала

Захваљујући мајки, у Гроцкој још једна фризерка напредовала

Новац за њене плате одузет школском спорту

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Ко прати политичке прилике у Гроцкој, не може а да се не сети бивше фризерке која је напредовала као кадар бившег председника Драгољуба Симоновића, до места заменика председника.

Бивша заменица напредовала је , како у каријери тако и у школској спреми јер је, према сопственим изјавама, накнадно завршила средњу школу и уписала чак два факултета. Тадашњу фризерку у каријери погурао је лично Драгољуб Симоновић.

Данашњу фризерку није погурао председник већ мајка, секретарка Спортског савеза општине Гроцка, Живка Ђорђевић Комленац.

Живка Комленац Ђорђевић, Карикатура

Наиме, према документацији до које је дошао Жиг инфо, ћерка секретарке Спортског савеза Љубица Комленац од 1. јануара 2022., године примљена је у радни однос на неодређено време на место стручног сарадника у области школског и предшколског спорта.

Прва страна уговора о раду

Одлука је, наводно, донета на Управном одбору 23. децембра 2021. године на којем су била присутни сви чланови.

Међутим, два члана Управног одбора тврди да на тај дан није било речи о примању у стални радни однос Љубице Комленац, док један члан тврди да уопште није ни присуствовао тој седници, иако је његово име наведено да јесте.

Наиме, од три контактирана члана Управног одбора Спортског савеза, један је рекао да на седници тог 23. децембра 2021. године није био присутан, док су друга два одговорили да је било речи о Љубици Комленац, али да се прими као волонтер, не у радни однос.

Према сазнањима Жиг инфа, пре запослења у Спортском савезу општине Гроцка, Љубица Комленац је била запослена као фризер. На том послу је била нешто мало више од 11. година. Непосредно пре него је мајка запослила у Спортском савезу, узела је отпремнину, односно пријављена је као технолошки вишак у фризерском салону.

Према документацији до које је дошао Жиг инфо, Љубица Комленац је накнадно завршила факултет Унион, смер „Менаџер у спорту“.

Љубица Комленац

Непотизам породице Комленац ту се не завршава. Наиме, на недавно завршеном конкурсу за доделу  средстава Спортским клубовима, додељена су новчана средства и одбојкашком клубу „Младост“ из Бегаљице. Заступник овог клуба је управо Љубица Комленац, која је, између осталога, потписала изјаву да под кривичном и материјалном одговорношћу, испуњава услове прописане Чланом 33. став 2. и став 3. односно Члана 99. став 5. Закона о спорту.

Задња страна потписаног уговора између Љубице Комленац и ГО Гроцка

Подсетимо се, од како постоји Спортски савез у Гроцкој секретар је Живка Ђорђевић Комленац. Она није само секретар у Спортском савезу већ и у Фудбалском савезу Гроцке и свуда где долази до противправних дела и нерегуларности.

Да има неправилности утврдила је и Буџетска инспекција за 2019/20 годину, због чега многи клубови морају да врате новац у буџет,  јер им је „нелегално додељен“ или  неосновано утрошен.

Колико је Живка секретарка приватизовала Спортски савез говори и чињеница да је на Управном одбору разматрала тачку „Обавештење о физичком нападу члана Спортског савеза Лалића на породицу секретара савеза и разматрање истог“.

Овакво приватизовање Спортског савеза општине Гроцка од стране Живке Ђорђевић Комленац је одобрено од стране актуелне власти у Гроцкој, јер не предузимају ништа како би овакво понашање санкционисали. Сама чињеница да секретарка Живка обавештава Управни одбор о члану Лалићу говори о њеном правном незнању. Јер, није појединац члан Спортског савеза општине Гроцка, већ су то клубови са територије ове локалне самоуправе.

Дакле, у Гроцкој од почетка године имамо још један „трновит“ успех  једне фризерке. Њен успех је награђен новцем обезбеђеним за најмлађе суграђане. Новац који је опредељен „за нашу децу“ је заправо отишао у руке једног детета- секретарке Живке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар