Почетна » Ивица Дачић једини седи, све док га Вучић „значајно“ не погледа

Ивица Дачић једини седи, све док га Вучић „значајно“ не погледа

од Други Пишу
0 коментар

Након што је председник Србије Александар Вучић завршио говор после полагања заклетве у Скупштини Србије, упадљиво је било да једино лидер СПС Ивица Дачић није устао и аплаудирао. Све док га Вучић није погледао…

Наиме, председник Србије Александар Вучић јуче је полагао заклетву у Скупштини Србије, пред старим сазивом парламента, на чијем је челу био лидер социјалиста Ивица Дачић.

Након полагања заклетве, Вучић је одржао говор, у којем је говорио о циљевима српске политике у наредним годинама.

 

Спомињао је ту Вучић и да ћемо морати да се бавимо санкцијама Русији, а рекао је и да ће до краја јула бити формирана нова Влада, међутим, као партнере опет није поменуо социјалисте, већ само странке мањина.

Ниједна од ових ставки није угодна за ухо председника СПС, па можда управо зато једини није устао да аплаузом поздрави председника Србије. Много агилнији није био ни Дачићев страначки колега и генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић, који јесте устао, али није аплаудирао…

Оног тренутка кад је Вучић за говорницом завршио своје излагање, скупштинском салом су се проломили аплауз и овације, сви присутни су устали, укључујући и све министре и председницу Владе Ану Брнабић.

Једино је Дачић остао да седи на свом месту председавајућег.

Све док се Вучић није окренуо.

Лидер СПС је у том тренутку нагло устао, рукама гестикулирајући нешто што би се могло протумачити као „ево, ево…“.

Јелена Јеловац   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар