Почетна » Постоје ли „рођачке комбинаторике“ у ЈКП „Младеновац“ и зашто се ћути

Постоје ли „рођачке комбинаторике“ у ЈКП „Младеновац“ и зашто се ћути

Ћутња сумњу рађа

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Недовољна комуникација са грађанима врло често може да изазове разноразне сумње. Јер, како кажу грађани, ако неко није крив, браниће се, а уколико јесте ћутаће.

Свакако ћутња никоме није донела добро, поготово не Јавним предузећима која би требало да раде у интересу грађана. Врло често се дешава да та иста предузећа заправо раде у интересу појединих лица. Обично, када су ухваћени на делу, настаје ћутња.

Да ли је тако исто и са ЈКП „Младеновац“, односно да ли се иза ћутње овог предузећа на конкретна питања кријe истина, односно потврда на послата питања, време ће показати.

Први човек СНС-а за Гроцку и Младеновац, Андрија Чупковић, познат полицији и по „утицају“ у јавним предузећима

Наиме, редакцији Жиг инфа су се писаним путем обратили мештани Младеновца:

Усликано писмо послато Поштом

Након пријема овог писма, започели смо са истраживањем навода али искључиво по наводима за „рођачка предузећа“ односно да ЈКП „Младеновац“ ангажује одређена предузећа за послове које може самостално да обавља.

У току истраживања дошли смо до рачуна у износу од 125 000 динара без ПДВ-а које је ЈКП „Младеновац“ уплатило предузећу „Рачуноводствени порески и ревизорски послови TDM ACCOUNTING & TAX“ из Београда за услуге „обрачуна резервисања за отпремнине запослених“.

Поједини мештани Младеновца, упитали су зашто ЈКП „Младеновац“ плаћа ове улуге када у овом предузећу постоју служба која се бави овим пословима. Упитали смо и ми ово предузеће, али као и мештанима исти (не) одговор стигао је и на нашу адресу.

Наиме, иако је по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја дужно да одоговори на захтев у року од 15 дана, ЈКП „Младеновац“ није то учинило на постављена питања Жиг инфа.

И док траје ћутња од стране ЈКП „Младеновац“, сумња се повећава. Можда и заиста постоје „муж, девер и јетрва“ у овом предузећу као што тврде мештани, а до истине ће се засигурно доћи једног дана. Можда и оног тренутка када ЈКП „Младеновац“ испоштује да одговори на постављена питања.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар