Почетна » РОДИТЕЉИ ЗАБРАНИЛИ МАЛИШАНИМА ДА КРЕНУ НА НАСТАВУ: Неће мешовита одељења?

РОДИТЕЉИ ЗАБРАНИЛИ МАЛИШАНИМА ДА КРЕНУ НА НАСТАВУ: Неће мешовита одељења?

од admin
0 коментар

Прваци у Бујановцу први дан школске године провели у дворишту испред зграде

РОДИТЕЉИ првака у бујановачкој ОШ „Бранко Радичевић“ у понедељак својим малишанима нису дозволили да крену на наставу јер тврде да руководство поменуте образовне установе није испоштовало договор по којем деца из предшколске установе заједно седају у школске клупе.

– Потписивали смо петицију и договорили се да наша деца буду заједно, ако не у једном, онда бар у три одељења, а испоставило се да ће бити раштркана у чак пет учионица – каже једна од мајки првака Анђела Илић.

Незванично се, међутим, сазнаје да је проблем нешто другачије природе. Јер, у први разред ОШ „Бранко Радичевић“ је уписано 88 редовних предшколаца – од којих две трећине чине Роми – па управа школе није желела да одељења формира по националном принципу, већ су деца измешана.

Родитељи који своју децу у понедељак нису пустили у школу то демантују и тврде да немају ништа против малих Рома, али инсистирају на поштовању договореног. Кажу, није проблем да се деца распореде у три, али јесте ако су раштркана у свих пет одељења. Кажу и то да ће, ако њихов захтев не буде испуњен, исписати децу из ове школе и уписати их у неку од оних по селима…

– У потрази за компромисним решењем смо се обратили и Министарству просвете – каже директор ОШ „Бранко Радичевић“ Мирјана Нешић, али није објаснила шта би то конкретно требало да подразумева, па се претпоставља да се тражи начин да прваци српске националности буду у три, а не у пет одељења.

Ј. СТОЈКОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар