Почетна » Нишлијку која је преминула од рака из Дома здравља позвали на скрининг

Нишлијку која је преминула од рака из Дома здравља позвали на скрининг

од admin
0 коментар

 

Да дође на заказан преглед у здравствену амбуланту на Леденој стени стоји у позиву који је стигао прошле недеље на адресу нишке породице, а насловљен је на жену која је преминула још 2009. године.

Позив је био за скрининг рака, а она је од тога преминула, наводе Јужне вести, које прилажу и фотографију позива.

„Јако сам узнемирен и огорчен, ово је велика брука. Не могу да опишем како сам се осећао када сам видео коверту са њеним именом“, каже син.

Из Дома здравља наводе да позиве становништву за скрининг, преглед на рак дебелог црева, упућују из постојеће базе података, а на основу године рођења. У случају смрти члана породице родбина углавном обавештава здравствену установу о смрти свог члана породице, како би здравствени картон био архивиран, што се у овом случају није догодило.

Локална самоуправа, по закону, нема обавезу да доставља Дому здравља Ниш обавештења о преминулим особама, наводе у Дому здравља.

Међутим, син преминуле Нишлијке којој је упућен позив на преглед истиче да 10 година нису примили ниједно обавештење на њено име, као и да је обавеза породице да пријави смрт сродника само у матичној служби, а потом све иде аутоматски. Б. П. каже да административне грешке разуме, али да га је ова нарочито погодила јер је реч о његовој мајци који је преминула баш од рака.

Јужне вести/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар