Почетна » Адвокатска канцеларија Драгољуба Симоновића била ангажована у Јавним предузећима Гроцке

Адвокатска канцеларија Драгољуба Симоновића била ангажована у Јавним предузећима Гроцке

од admin
0 коментар

 

Како пише Цензоловка, Симоновић и адвокат Вуковић инсистирали су на томе да на претходном суђењу Симоновић није претио тужиоцу Предрагу Миловановићу, а адвокат Вуковић је медијско извештавање и коментаре појединих неименованих представника суда и тужилаштва назвао „притиском на суд“, „изузетно непрофесионалним, изузетно ружним и морално недопустивим“ понашањем и „естрадним маниром“ појединаца који тиме „угрожавају рад суда“.

На то је реаговао тужилац Миловановић и изјавио да је изашао у медије да би „заштитио лични и професионални интегритет“, уз одобрење надређених у тужилаштву и у складу са правилником у тужилаштву. „Џентлменски“ је, како се изразио, понудио обећање да више неће излазити у медије.

Занимљиво је да је након тога и сам судија Славко Жугић имао потребу да каже да на њега нико никада није вршио притисак, да је овај предмет за њега исти као и сваки други и да не жели, нити има утицај на то како се овај случај коментарише у јавности.

 

АНА СТАНКОВИЋ ДЕО АДВОКАТСКОГ ТИМА ДРАГОЉУБА СИМОНОВИЋА ПРИМАЛА НОВАЦ ИЗ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА ГО ГРОЦКА

 

Пре овог суђења, одржано је рочиште по тужби Драгољуба Симоновића против уредника портала Жиг инфа, Жељка Маторчевића, такође у Другом основном суду у Београду, само у Катанићевој улици. У питању је једна од 16 тужби којима је уредника Жиг инфа Симоновић засуо, када је, након 40 дана, изашао из притвора. На овом рочишту, Симоновић је требао да се изјасни по тужби. Међутим он на рочиште није дошао, а приправница адвокатске канцеларије која га заступа образложила је да Симоновић на исто не може да присуствује због кривичног поступка који је заказан за 11 часова. Због тога што је ово рочиште заказано раније него оно што се води пред истим судом, само у кривичном поступку, судија је заказала ново  рочиште ставивши исто на терет Симоновића, без обзира на исход суђења, јер је суд морао да обавести раније да неће бити присутан.

Овом рочишту приступила је приправница по пуномоћју адвокатице Ане Станковић. То недвосмислено указује да је Станковићева део тима адвокатске канцеларије Ивице Вуковића, која је иначе подносила тужбе по овлашћењу Драгољуба Симоновића и кога исти заступају у поступку који се води против њега  као налогодавца за паљење куће нашег новинара Јовановића.

Према уговорима које смо имали  на увид, адвокатица Ана Станковић је више месеци примала накнаду из Јавних предузећа ГО Гроцка. Наиме, према истим увидима, Ана Станковић је у „Еко Гроцка“ примала накнадну од 50 000 динара као „саветница адвоката, члан адвокатског тима“ у периоду од маја до августа (мај, јун и јул) 2019 године. У предузећу „Еко Гроцка“ на место директора је Милош Бугарчић, братанац Драгољуба Симоновића. Такође, поред „Еко Гроцке“ уговор са овом адвокатицом имала су предузећа „Водовод и канализација“ и ЈП „Зеленило и пијаце“ из Гроцке. Поједина предузећа, према речима наших извора, имала су уговор са овом адвокатицом и пре Симоновићевог хапшења. У свим Јавним предузећима у Гроцкој су и даље в.д директори које је поставио Симоновић.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар