Почетна » НУНС осуђује напад на зграду мађарске медијске куће у Суботици

НУНС осуђује напад на зграду мађарске медијске куће у Суботици

од Други Пишу
0 коментар

Непознати млађи мушкарац са капуљачом на глави је у току ноћи између суботе и недеље неколико пута ударио ногом и разбио стакло капије мађарске медијске куће у Суботици да би потом побегао са лица места.

“Зграда мађарске медијске куће у Суботици је жестоко нападнута. Непознати мушкарац је током ноћи неколико пута ударио ногом у улазна врата при чему је нанета велика материјална штета. Иначе, у згради се налазе и Панон РТВ, Суботички мађарски радио и суботичка редакција дневног листа Мађар Со и недељника Хет Нап“, наведено је у сопштењу Радио-телевизије Паннон поводом овог догађаја.

 

Како кажу, према неслужбеним информацијама, у згради поред Панон РТВ-а је одржано непријављено окупљање када је маскирани мушкарац неколико пута ударио ногом у капију и побегао са лица места. Полиција је још током ноћи извршила увиђај и против непознатог починиоца се води истрага.

 

Незавино удружење новинара Србије осуђује вандалско разбијање стакла на згради мађарске медијске куће. Сматрамо да овај напад представља претњу свим новинарима запосленим у редакцијама које користе наведени простор.

 

Апелујемо на надлежне институције да у најкраћем року пронађу починиоце овог недела и заштите запослене у мађарским медијима у Суботици.

 

НУНС,

18.04.2022.

Можда ти се свиди

Оставите коментар