Почетна » СУПРУГА НА СМРТ ПРЕТУЧЕНОГ ДЕЈАНА ДИМИТРИЈЕВИЋА Убили би и децу да су била у кући!

СУПРУГА НА СМРТ ПРЕТУЧЕНОГ ДЕЈАНА ДИМИТРИЈЕВИЋА Убили би и децу да су била у кући!

од admin
0 коментар

Тужна исповест Душице Димитријевић из Беле Паланке: Мене су ударили пиштољем и везали. Дејана тукли 20 минута

ГЛЕДАЛА сам телевизију, када су нам у кућу, око поноћи, упали маскирани нападачи. Бар два сата су били у башти суседне куће, чекали су да отпратимо госте. Чим су ушли, ударили су ме пиштољем у потиљак, па везали руке, ноге и уста. Двојица су остала крај мене, а друга двојица су ушла у суседну собу у којој је био Дејан. Одмах су почели да га туку. Јаукао је и молио за помоћ. Никако нисам могла да му помогнем. Трајало је двадесетак минута. Чула сам да је неко рекао: „Овај је много јак!“, а један од нападача се обратио другоме: „Да ли и њу да убијемо“…

Упркос огромној трагедији која је снашла њихову породицу, Душица Димитријевић из Беле Паланке јуче је за наш лист описала шта се све догађало те кобне ноћи, када је њен супруг Дејан претучен на смрт, а она повређена. Душица у неверици прича како је несрећа могла да буде и гора да су у кући били и осамнаестогодишњи син Душан и трудна кћерка Дејана.

– Када су отишли некако сам се ослободила, позвала полицију и Дом здравља. Пре него што ће да падне у кому, Дејан ми је рекао да је међу нападачима и наш пријатељ Миодраг Мића, техничар у локалној радио-станици, који је са породицом чак долазио код нас и код којих смо и ми повремено ишли. Била сам запањена. Недуго након пријема у Дому здравља Дејан је издахнуо – видно потресена, говори Душица, која не може ни да наслути шта је њихове суграђане натерало на овако бруталан чин. – Дејан није радио већ четири године. Ја радим у текстилној фабрици у Бабушници, путујем свакодневно. Стварно не знам који су их разлози руководили да нас овако зацрне…

Иначе, Више тужилаштво у Пироту, јуче је продужило притвор до 30 дана Миодрагу Ђорићу (45) и његовом сину Николи (22) из Беле Паланке, као и Игору Станковићу (37), из Бреста код Мерошине, односно Александру Танасковићу (23), из Куршумлије.

Они се терете да су као саизвршиоци, починили кривично дело тешког убиства Дејана Димитријевића (45), из Беле Паланке, кога су у ноћи између минуле суботе и недеље, пајсером дужине пола метра у породичној кући претукли на смрт. Дејан је јуче у присуству чланова породице и пријатеља, сахрањен на локалном гробљу у Паланци.

Породица и пријатељи Николе Ђорића (22), сина Миодрага Ђориђа, кажу да је овај одличан студент треће године рачуноводства – злоупотребљен. Никоме није јасно како је отац могао сина који „ни мрава не би згазио“ да увуче у овако нешто и да му упропасти живот.

Миодрагова супруга Марина каже да с мужем не живи већ седам година:

– Ја сам са децом код мојих родитеља, а он је отишао у очеву кућу. Никола и његов брат Милан, одрастали су крај оца коме никада нису смели да противрече. Због тога смо се и разишли. У њему су, из страха, видели ауторитет и ево шта се догодило. Никола, који никога није попреко погледао, очевом заслугом је увучен у насиље, само зато што није смео да каже „не“. Изманипулисао је и ојадио наше дете и то никад нећу да му опростим. На крају крајева, ако је нешто имао са Дејаном, могли су то да рашчисте на хиљаду других начина, а не овако. Како смо незванично сазнали, Миодраг је Николу послао да, са нишке аутобуске станице, довезе Станковића и Танасковића, које је ангажовао „да дођу у Паланку, како би неког само заплашили“. Они су се код њега хвалили како у тим пословима имају искуства, јер раде у некој служби обезбеђења.

Никола Ђорић ухапшен је у Просеку код Сићевачке клисуре када се враћао из Ниша, где је одвезао двојицу саучесника. Полиција је у његовом БМВ-у пронашла трагове и доказе насиља: селотејп, везице, крваве кесе и чарапе. Његов отац Миодраг сакрио се у кући свог оца, где је ухапшен. Како је „Новостима“ речено у Тужилаштву, осумњичени су признали све наводе који их терете.

По чаршијској причи, мотив овог незапамћеног насиља у Белој Паланци је некадашња љубавна веза Дејана и Миодрагове жене Марине, али то детаљно треба да испитају суд и полиција.

КАМЕРОМ „ХВАТАО НЕВЕРСТВО“ ЖЕНЕ

ОСУМЊИЧЕНИ за убиство Дејана Димитријевића, Миодраг Ђорић, је међу Белопаланчанима познат као човек чудне нарави. Прича се да је у радњи коју је држао, а у којој је радила његова бивша супруга Марина тајно поставио камере како би је „ухватио“ у наводном неверству. Своје сумње није никада доказао, али се због његове болесне љубоморе тај брак касније и распао.

Ђорић се доводио у везу и са афером постављања прислушкивача у кабинет тамошњег председника општине Горана Миљковића (ДС), у јуну прошле године, али за то никада није одговарао. Повезиван је и са малверзацијама у паланачком ресторану „Врело“ где је радио као шеф набавке. Због деце су Марина и Миодраг били у коректним односима и после развода. Убијени Димитријевић је међу Белопаланчанима био познат по надимку Пера и дуго година се бавио рукометом.

В. ЋИРИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар