Почетна » Италијански инфектолог: Епидемија је прошла, успели смо да изађемо из кризе

Италијански инфектолог: Епидемија је прошла, успели смо да изађемо из кризе

од admin
0 коментар

 

„Онај ко прати епидемиолошку ситуацију у Италији могао би помислити да смо још у јеку пуне епидемије вируса. Сваке вести почињу са дневним извјештајима о броју заражених и хоспитализованим. Али, то је погершан утисак. Епидемија вируса ковид-19 је прошла, и то се види по бројевима. Имали смо 4.000 пацијената у интензивној нези, а данас у земљи са више од 60 милиона становника, само 60“, навео је Басети.

Он је критиковао тенденцију да се свакодневно, попут ратних извештаја, говори о расту заражених без анализе података колико је асимптоматских, колико хоспитализованих и слично. Према његовим речима, ни у једној другој земљи се тако не ради, само у Италији, преносе медији.

„Инсистира се на негативним подацима и заборавља да је Италија била прва на удару пандемије и да смо успели да изађемо из кризе“, каже инфектолог Басети.

Он је оценио да је проблем у комуникацији и кривце види у локалним институцијама, медијима, али и међу „стручњацима“ којима и сам припада.

„То инсистирање на негативном само збуњује људе, плашимо их, а здравствена криза, бар што се тиче Италије је прошла“, закључио је Басети.

Срна/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар