Почетна » Алексић: Не би било демократских избора у Народној странци, незадовољство „тињало“ годину-две

Алексић: Не би било демократских избора у Народној странци, незадовољство „тињало“ годину-две

од Други Пишу
0 коментар

Председник новоснованог Народног покрета Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да је његово незадовољство стањем у Народној странци „тињало годину-две“, наводећи да демократских избора у тој странци не би било и да зато није у њој остао како би се кандидовао за лидера на октобарској скупштини.

Алексић је за Н1 рекао да су проблеми посебно постали видљиви када је Народна постала парламентарна странка и да је њему сметала константна свађа са другим странкама опозиције и нападање њихових идеологија, уместо промоције своје идеологије.

Инсистирао сам на јединству опозиције, да не етикеторамо друге људе, а све је клминирало са протестима, јер један део руководтсва их није подржавао, рекао је Алексић, одбацујући наводе лидера Народне Вука Јеремића да је разлог разлаза француско-немачки план за Косово.

Он ни данас није у стању са се суочи са грешкама, већ их тражи у неком другом. Људи су одлазили из странке и ниједног тренутка се није запитао где је проблем, додао је Алексић.

Алексић је указао да је сматрао да се може доћи до договора, наводећи да он није ћутао унутар странке, већ је говорио о потреби да се нешто мења, али није о томе причао у медијима.

Упозоравао сам на незадовољство, али није било слуха. Ово није била моја жеља, већ обавеза да слушам људе са којима сам градио странку шест-седам година, додао је.

Алексић је истакао и да је његова идеја била да се покрене кампања против франсуко-немачког плана, али је Јеремић инсистирао да он буде лице те кампање.

Ја сам смењен само зато што што је чланство тражило да будем кандидат за председника, оценио је Алексић.

Алексић је рекао да покрет има четири посланика, а да ће се наредних дана знати да ли ће им се придружити самостални посланик Милош Парандиловиц или посланица Марија Лукић, како би се формирао посланички клуб.

Моја идеја је да направимо што ширу опозициону платформу, рекао је он, додајући да ће Народни покрет у
у Београду имати четири одборника.

Народна странка више неће имати одборничку групу у Скупштини града Београда, истакао је Алексић.

foto FoNet Aleksandar Barda

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар