Почетна » СНС: Странци ће нам писати Устав

СНС: Странци ће нам писати Устав

од admin
0 коментар

Представници међународне заједнице учествоваће у уставној реформи политичког система Србије, најављује за „Блиц“ Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС.

Бабић, који је и први човек државног акционог тима за промену политичког система, каже да ће у овај важан посао бити укључен широк круг актера.

– Неопходно је да у овај посао буду укључени сви политички актери. Овде није реч само о промени Устава, већ о реформи читавог политичког система, па су теме разне, разни су закони које треба доносити и о којима треба разговарати. Зато ћемо упутити јавни позив свима, па и међународној заједници, пре свега телима ЕУ, да нам помогну како бисмо нашли најбоља решења за Србију – рекао нам је Бабић.
Како је објаснио, странцима је место у државном тиму с обзиром на то да је Србија на јасно дефинисаном европском путу, и да из тих земаља треба узимати најбоља решења.

Зоран Бабић каже да ће најкасније до понедељка, 18. маја, бити одржан први састанак тима који ће се тим променама бавити. Тада ће бити и предложено ко би све требало да уђе у тим, а након што се одреди број чланова, предлагаће се теме даљих састанака.

Позив отворен за све
У цео посао биће укључене парламентарне странке, али и оне ванпарламентарне, представници цивилног друштва, као и чланови САНУ. „Треба чути и мишљења политичких странака које нису део парламента, а биле су или ће бити у будућности. Не желимо било кога да одстранимо и добродошле су све политичке опције. Позив ће бити јаван, па се може укључити ко год жели“, објашњава Бабић.

Л. Гедошевић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар