Почетна » Брнабић: Лазаревић не доводи у питање европски пут Србије

Брнабић: Лазаревић не доводи у питање европски пут Србије

од admin
0 коментар

Ана Брнабић је, након панел дискусије са члановима Америчке привредне коморе, на молбу да прокоментарише изјаву министра одбране Александра Вулина да ће генерал Лазаревић, осуђен пред Хашким судом за командну одговорност за ратне злочине, бити предавач на Војној академији, рекла да је то питање пре свега за Војну академију.

„Академија је та која доноси одлуке с тим у вези. Ја као председница Владе не могу да се бавим тим питањем. Предаваче предлаже Министарство одбране, Генералштаб и Војна академија“, објаснила је Брнабић.

„Волела бих да знам, када људи буду оптужени, осуђени или не, ако буду осуђени и издрже казну, кроз ту казну ваљда прођу друштвену рехабилиацију, а након тога, када буду пуштени, они су ваљда слободни људи, да ли су ти људи равноправни чланови нашег друштва или не. По којим основама одлучујемо да ли јесу или нису. Ако кренемо у индивидуалне одлуке да ли да додатно буду кажњени што не смеју да се појављују на јавним скупогима, где ћемо стати“, додала је Брнабић.

Додала је да се то питање не може доводити у везу са европском оријентацијом земље. Нагласила је да Србија иде у Европу.

Чини се да је то више него очигледно свима, осим некима у Србији, рекла је премијерка.

„Немојте сумњати да Србија иде ка Европи и пуној интеграцији у ЕУ“, закључила је Брнабић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар