Почетна » Уместо Миличка, напредњаци сад питају Луку, без знања председника Гроцке

Уместо Миличка, напредњаци сад питају Луку, без знања председника Гроцке

од admin
0 коментар

Откако је на место председника ГО Гроцка дошао Драган Пантелић – Панта, на кључним полугама власти постављени су, мање- више, људи Драгољуба Симоновића, првостепено осуђеног за паљење куће новинара нашег портала.

Тог 16 јуна председник Гроцке,  заједно са Симоновићевим пријатељем, већником Стефаном Дилберовићем ипак је прогурао да се Борко Бали и Миланковић изаберу за директоре, иако се претходно сам Пантелић двоумио око избора.

Питање је зашто се од избора нових директора у ова два предузећа није одустало, већ је председник Гроцке одлучио да они прођу као кандидати?

Да би, вероватно, добили прави одговор потребно је се вратити на 4. седницу СГО Гроцка, одржане 30. новембра 2020. Тада је на место заменика председника ГО Гроцка требао да се постави Мирослав Вујић- Мича. Непосредно пре почетка  те седнице Скупштине, тачка на којој је требало да се гласа за заменика председника ГО Гроцка је скинута са дневног реда. 

Наиме, у току састанка одборника „За нашу децу-Александар Вучић“, пред заказану седницу СГО Гроцка, већник Александар Рајковић прекинуо је састанак и позвао шефа одборничке групе , свог пријатеља, Миленка Буквића“. Након пар минута одсуствовања, Буквић се вратио у канцеларију где се одржавао састанак и саопштио присутнима да ће се бирати заменик председника „Мирослав Вујић- Мича“. Саопштио је присутнима: „то је наредба са врха странке, као и председника ГО Гроцка Драгана Пантелића“.  Сви присутни напредњаци су били зачуђени тим саопштењем.

Седница СГО Гроцка се полако приближавала и било је све спремно да се изгласа нови заменик председника Гроцке, како Закон и налаже. У сали су били присутни сви одборници, као и већници али заказана седница никако није почињала. Прављене су паузе са саопштењима да се очекује долазак председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, а затим да су у питању „технички проблеми“.  На крају седнице, шеф одборничке групе СНС-а Миленко Буквић рекао је да председник данас није дошао јер је имао контакт са зараженом особом од вируса Ковид 19, да се тестирао и да је његов резултат негативан али да ипак жели да се још једном тестира како би се уверио да је све у реду. Остало је нејасно одакле је Буквић код себе имао документ са негативним „ПЦР“ тестом председника Гроцке, док се на почетку седнице још увек очекивало да Пантелић „пристигне“.  

Та 4. седница СГО Гроцка била је заправо резултат деловања кланова унутар самог СНС-а, тачније Симоновићевих рецидива. Те кланове, још увек актуелни повереник напредњака у Гроцкој, Милосав Миличковић није успео да укроти или није желео. У суштини, клан око Буквића, Рајковића и Дилберовића са којим је близак садашњи председник ГО Гроцка, покушали су без знања врха странке да прогурају Вујића за заменика. Већник Рајковић је саопштио Пантелићу да је за Вујичића дата сагласност одозго (мислећи на „Миличка), а затим је то прихваћено.

Пар месеци након тог инцидента, председник Гроцке поново чини исту грешку. Или, можда, то и није грешка већ је то све договор клана којем и Пантелић, евидентно, припада. Како би импутирали Симоновићеве људе на кључним позицијама, клан је контактирао Луку Петровића, за кога се шушка да ће бити нови књучни играћ за град Београд. Контактирање Петровића, према сазнањима Жиг инфа, није потекло од председника Пантелића, већ од клана Рајковић- Буквић- Дилберовић, којима одговора поставка Симоновићевих људи, јер и они сами су део истих. Према истим сазнањима, Лука Петровић није ни знао о којим особома се ради, те је зачуђено одобрио  постављање ова два директора.

И даље остаје отворено питање да ли СНС у Гроцкој нема кадрове који би били постављени на кључним местима, па мора да се ослоне на „Симоновићеве“, или је ово ипак само једна велика представа за јавност, а у суштини Драгољуб Симоновић је и даље кључни играч за владајућу странку?  Изгледа и да Лука Петровић подржава све то.

О кадрирању Симоновића у ГО Гроцка, као и ко су заправо постављени директори више- ОВДЕ

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар