Почетна » Данијела Сремац: Лобираћу за српске интересе у САД (ВИДЕО)

Данијела Сремац: Лобираћу за српске интересе у САД (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Кандидат за председника Србије Данијела Сремац представила је данас своју визију развоја Србије у чему кључну улогу има дијаспора, уверена да је њена предност у односу на друге кандидате то што је и држављанин САД и као члан Републиканске партије има могућност да код нове америчке администрације лобира за српске интересе 5iuhga4.

На конференцији за новинаре, Сремац је рекла да ће бити независни председнички кандидат, али истовемено најавила да се организује покрет „Будућност Србије“, који се залаже за исте принципе које и она заступа.

Упитана како ће финансирати своју кампању, наводи да очекује подршку дијаспоре, али верује да су за то потребна минимална средства јер, каже, има позитивну поруку и нуди реална решења, која нико други нема.

Она је за отварање нових преговора о Косову и Метохији у УН и за стварање „северног ентитета“ у покрајини попут Републике Српске у БиХ, а сматра да би нова америчка администрација за то решење имала разумевање.

Сремац каже да није добро да Србија „слепо трчи“ ка ЕУ која је, наводи, уцењује, те да тај процес мора да се закочи.

Залаже се за, како каже, још боље односе са Русијом, и наводи да и нови председник САД Доналд Трамп жели да сарађује са Русијом.

Дијаспора највећи потенцијал

Сремац је рекла да није интерес српског народа да Србија буде у НАТО, али да са том алијанском треба наставити сарадњу у борби против тероризма.

Велики потенцијал за развој Србије види у дијаспори, наводећи да Србија има четири милиона „амбасадора“ у свету и да то треба искористити, те да председник Србије треба да буде промотер државе у свету, али и да уједини дијаспору.

Важан део њеног програма је, каже, оснивање пет економски зона ван градова, које би омогућило отварање 100.000 нових радних места и задржало становништво на селу, а залаже се и за основање Српске банке дијаспоре.

Смата да страним инвеститорима не треба давати новац да би дошли у Србију, јер и без тога, наводи, Србија има много да понуди.

Залаже се за места у парламенту за представнике дијаспоре, за коју каже да годишње у Србију уноси пет милијарди долара.

Сремац каже да су мала и средња предузећа кичма Србије, да се залаже за то да се знање награђује и за то да се људи запошљавају на конкурсу, а не на основу припадности политичкој партији.

Како је навела, као мала са породицом је отишла из Србије у САД и жели да се остваре снови грађана Србије као што су се остварили снови њеног оца за кога каже да је постао успешан у САД.

 

Извор:Тањуг,Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар