Почетна » Новаковић: Протест грађана и полицијска употреба силе означили почетак пада градске власти у Новом Саду

Новаковић: Протест грађана и полицијска употреба силе означили почетак пада градске власти у Новом Саду

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да су протест грађана испред Скупштине Новог Сада и полицијска употреба силе означили „почетак пада градске власти“.

„Грађани имају право на протест, а власт има обавезу да слуша грађане и њихове предлоге. Никада у новијој историји Новог Сада полиција није растеривала грађане пре одржавања седнице градског парламента“, рекао је Новаковић, који је и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад.

„Чињеница да је власт употребила пендреке и силу да би растерала мирне демонстранте и да то није успела говори да Нови Сад улази у завршну фазу кризе која се може разрешити једино превременим изборима за новосадску скупштину, јер је градска власт изгубила поверење народа и нема упориште у расположењу Новосађана, као што ни Нови Сад као град никада није подржавао политику председника СНС-а и Србије Александра Вучића“, додао је Новаковић.

Новаковић је истакао да „нема никакве сумње да је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић марионета крупног капитала“.

„Они су одлучили да пројекат ’Нови Сад на води’ на силу прогурају кроз градску скупштину, али су наспрам њих грађани“, рекао је Новаковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар