Почетна » „Било је страшно… Мушкарци у црном нас окружују, псују и прете“: Напредњаци се са председницом општине Вождовац обрушили на опозицију

„Било је страшно… Мушкарци у црном нас окружују, псују и прете“: Напредњаци се са председницом општине Вождовац обрушили на опозицију

од Други Пишу
0 коментар

Најновије оружје Српске напредне странке у борби против опозиције јесте спречавање активиста странака с листе „Србија против насиља“ да поставе штандове или блокирање прилаза грађанима. То се десило и у уторак увече у насељу Степа Степановић, а у целој акцији је учествовала председница општине Вождовац Ивана Томић Илић, која је дошла након момака у црном…

„Управо у насељу Степа Степановић, пошто нема паметнија посла уторком предвече председница општине Вождовац лично и са члановима СНС-а, блокира прилаз штандовима коалиције „Србија против насиља“. Чега се плаши? Да људи чују и виде истину?“, пише у објави на мрежи X, уз видео на ком је забележен сам догађај.

 

Говорећи о овом инциденту, председница Општинског одбора Демократске странке Вождовац Оливера Лазовић за Нова.рс каже да је било страшно и да ово прелази у манир чланова и активиста СНС.

И опет момци у црном

„Странке с листе „Србија против насиља“ су поставиле штандове у насељу Степа Степановић у уторак око 15 сати и план је био да будемо ту до 19 часова. Чим смо поставили штандове, они су почели да пристижу. То је тактика коју у последње време примењују, дођу са три, четири штанда и окруже нас, а број њихових активиста се стално повећава. На крају долази екипа од пет, шест мушкараца у црном, који провоцирају, наслањају се на наше штандове, псују, прете… Изгледају као да су у сваком тренутку спремни да се побију. Заиста, врло непријатна ситуација“, каже Лазовић за Нова.рс и подсећа да је пре две недеље једна девојка из ЗЛФ добила шамар.

„Након што смо позвали полицију и они чули да долазе, позвали су председницу општине Вождовац као појачање. Она се појавила око пола седам“, наводи Лазовић.

Недавно се слична ствар десила и у Младеновцу. И у овом инциденту учествовао је председник општине Владан Глишић.

Кад се упрегну сви функционери СНС

„Управо у Младеновцу, СНС клика на челу са председником општине не дозвољава нам да одржимо уредно пријављене штандове“, писало је у објави Странке слободе и правде на мрежи X.

Жена која је цео догађај снимала у видеу је рекла следеће:

„Ево, председник општине између осталог. Наши штандови су овде. Господа су била преко пута и дошли су овде да спрече нас, да нам укину наше уставно право да кажемо људимо оно што ми сматрамо да треба. Да пропагирамо нашу листу „Србија против насља“. Ево и већник је овде, директор једне установе, директор извршни једног јавног предузећа“, наводи се у снимку.

 

Подсетимо, листа Србија против насиља данас је предала је данас изборну листу. Потпредседница ССП Мариника Тепић која заједно са председником Народног покрета Србије Мирославом Алексић носилац листе “Србија против насиља”, истакла је након тога да Вучић и СНС већ 11 година владају на насиљу и страху.

“Ми смо се ујединили да бисмо се изборили за нормално друштво. Поделе су умориле наше грађане. Време је да станемо на пут пропадању Србије и да спречимо да живимо у насилничком друштву. Нове генерације не памте време живота у држави где председник државе своје неистомишљенике не назива зликовцима и непријатељима. Свим тим генерацијама дугујемо да зауставимо репресију и одбранимо право на јавне и политичке слободе”, подвлачи Тепић.

Алексић је нагласио да је њихову листу подржало преко 20.000 грађана Србије. Он се захвалио свима који су им пружили подршку.

“Нама је неопходна одговорност, зато што од нас зависи каква ће Србија бити после 17. децембра. Хоћемо и даље живети у земљи где се све распада у којој имамо једну групу која влада 11 година и која је приватизовала државу Србију. Ово је моменат кад сваки грађанин Србије мора да покаже своју свест и сви смо ми на истом задатку. Позивам све грађане Србије да не седе и да се укључе у процесе – да гласају на изборима и да подрже људе који могу да понуде стабилност”, наглашава Алексић.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар