Почетна » Двери Инђија: Реконструкција трга све скупља, сад је на нивоу од 121 милион динара!

Двери Инђија: Реконструкција трга све скупља, сад је на нивоу од 121 милион динара!

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Општина Инђија најавила је реконструкцију паркића код гимназије средином 2018 године. Пројектом је предвиђено да после реконструкције постане трг и тада је најављено да ће реконструкција коштати око 60 милиона динара. Међутим пред крај 2021 године за тај пројекат било је  предвиђено 74 милиона динара.

Израда пројектне документације и реконструкције Трга Слободе у центру Инђије грађане ће коштати 104,8 милиона динара.Тако су одлучили одборници на седници Скупштине општине 23 маја 2022 приликом гласања за први ребаланс буџета у 2022 години .

У оквиру пројектног решења неће бити парка већ фонтана димензија 15*7 метара са пратећим мобилијаром, клупама.

Наравно да је способна ова локална власт би то и урадила после донешене одлуке и ребаланса буџета у прошлој 2022 години. Чак је и председник општине Владимир Гак после седнице скупштине општине, дао изјаву:

,,Надам се да ће ове године, да ће до краја године радови на градском тргу да се заврше,,.

Ништа није урађено у прошлој 2022 години али се опет по ко зна који пут реконструкција нашла у буџету града овог пута за 2023 годину. Наравно и количина пара које су грађани Инђије определили за реконструкцију трга Слободе није више 104,8 милиона већ округло 121 милион динара. Од краја 2021 године са 74 милиона динара цена реконструкције је скочила на 121 милион, 30. Децембра 2022. За годину дана увећање цене коштања од 63 посто.

Надамо се да ће ипак ове године успети да колико толико задрже вредност инвестиције на 121 милион, јер ако би се случајно опет реконструкцја одложила верујемо и да би се износ реконструкције опет увећао ко зна за колико милиона динара?

Изгледа је овој власти важно само да се нешто ради и гради. При томе се баш не води рачуна  колико то кошта грађане Инђије а требало би пре свега из разлога јер тај буџет пуне грађани Инђије, наводи се у саопштењу Двери Инђија.

Можда ти се свиди

Оставите коментар