Почетна » НДМБГД: Захтевамо од градске управе да под хитно прекине финансирање „новина“ Информер

НДМБГД: Захтевамо од градске управе да под хитно прекине финансирање „новина“ Информер

Саопштење Народне странке

од Други Пишу
0 коментар

Град Београд је у последње три и по године суфинансирао Информер са 11,5 милиона динара. Непознато је колико је још средстава градска управа уплатила Информеру за велики број огласа којима оглашава јавне увиде, продаје некретнина и слично. Питали смо власт колико укупно новца наших суграђана и суграђанки су дали овом “гласилу”, али одговор још увек нисмо добили.

“Главно питање за градску управу овде је – да ли желите да помажете зло и доприносите промоцији мржње и насиља или не. Даље финансирање информера јавним средствима је неприхватљиво“ – изјавио је Добрица Веселиновић, шеф одборничке групе покрета Не давимо Београд и коалиције „Морамо“.

„Београд каквог га ми видимо је град бриге, град који чува најугроженије, а не град који плаћа гласила која промовишу злочинце“ – изјавила је Наталија Стојменовић, градска одборница покрета Не давимо Београд.

Ситуација око Информера је јасна – финансирање медија који свесно и континуирано крши новинарске и етичке стандардне новцем Београђана и Београђанки мора под хитно да стане!

Можда ти се свиди

Оставите коментар