Почетна » Двери Инђија:Скандал у згради општине Инђија, напад на новинарку локалног портала

Двери Инђија:Скандал у згради општине Инђија, напад на новинарку локалног портала

од Други Пишу
0 коментар

Верица Маринчић, новинарка портала ИнМедија, нападанута је физички од стране радника обезбеђења, којем је ,,наређено да је склони” из конференцијске сале где се одржавао састанак са изабраним мештанима Чортановаца и Бешке са председником општине, Владимиром Гаком, око проблема са превозом насталих због укидања железничких станица у ова два села.

Када је састанак требало да почне, на очиглед свих присутних, радник обезбеђена физички је изгурао Верицу Маринчић и спречио је да присуствује и извести о састанку.Тиме је прекршен Закон о медијима и јавном информисању, који је изричит: физички напад на уредника, новинара и друга лица која учествују у прикупљању и објављивању информација путем медија кажњава се на основу закона.
Јасно је да је радник обезбеђења поступио по наређењу, што је и сам признао, рекавши да му је речено да Верица не може да присуствује састанку. Поставља се питање какве се то одлуке доносе иза затворених врата општине Инђија и ко себи даје за право да питања од јавног интереса, као што је превоз грађана, решава на тајним састанцима.
Одговорност је, наравно, на првом човеку општине, Владимиру Гаку, који се толико осилио да сада више ни не мари за закон, а зграду општине доживљава као своју кућу. Уместо да се састанци и зборови грађана одржавају у селима Чортановци и Бешка они су пробране грађане позвали да присусутвују састанку у општини Инђија. Да ли је то начин решавања проблема?Наравно да није, као што сви знамо да председник општине Владимир Гак неће решити проблем, исто тако знамо да пар грађана Чортановаца и Бешке који су присуствовали састанку, не могу да представљају грађане Чортановаца и Бешке већ само себе лично.
Председник општине Владимир Гак би пре свега требао да се извини за понашање обезбеђења свим грађанима Инђије, да се извини новинарки Верици Маринчић лично. Једини морални чин би била његова неопозива оставка.
Понашање председника општине Инђија Владимира Гака и његових послушника је за сваку осуду и мора грађане Инђије да уједини у борби против ове власти!

Можда ти се свиди

Оставите коментар