Почетна » Сазнајемо: Привредници из Гроцке неће на листу СНС-а, напредњаци врбују и СПС

Сазнајемо: Привредници из Гроцке неће на листу СНС-а, напредњаци врбују и СПС

Припрема за изборе

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа, у претходних десетак дана повереник СНС-а за Гроцку, Андрија Чупковић разговарао је са више привредника, као и са коалиционим партнерима (који су били на листи СНС-а) у вези наредних локалних избора.

Стратегија за следеће локалне изборе у Гроцкој јесте да се пронађе бар десет привредника који ће бити на дну одборничке листе, како би „гласачи“ видели да их подржавају. Међутим, готово сви привредници су одбили позив.

  • Привредници су се углавном захвалили на позиву, али су одбили да се нађу на листи одборника СНС-а. Рекли су да ће помоћи ако треба, али на листу неће, каже наш извор.

Једини који ће вероватно пристати, а могуће је да ће бити и први на листи јесте Зоран Анђелковић из Винче. Према речима наших извора, Анђелковић је у претходном периоду предводио мештане којима ће срушити куће због градње „Археолошко налазиште – Бело брдо“, јер се и његова кућа налази на тој локацији.

  • Дошло је до некаквог договора између Анђелковића и СНС-а, те њега сада не занима то што се његова кућа руши. Таман ће да смири оне које протестују, те ће он предводити листу напредњака. Такви су вам сада планови, наводи наш извор.

У недостатку привредника, напредњаци су се окренули и ка „крађи“ чланова својих коалиционих партнера. Тако је пре три дана на састанак код повереника Чупковића отишао и директор Водне задруге из Брестовика, Марко Лазаревић. И то не би било чудно осим чињенице да је Лазаревић члан СПС-а.

Врбовање повереника Чупковића се састоји у томе што свима прикаже једну велику таблу на којој показује шта ће се све радити у наредном периоду на подручју ГО Гроцка. Тим „највећим инвестицијама икада“ Чупковић жели да врбује привреднике за себе, а са истом „таблом“  ићи ће напредњаци и у кампању. Једино што је Чупковић заборавио, да се на тој табли налазе већ давно дата обећања за инвестиције које су требале бити завршене још пре пар година.

Ипак, судећи по првој реакцији привредника, СНС ће тешко остварити оно што је замислио за предстојећу кампању.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар