Почетна » Марина Липовац Танасковић: Зашто француска компанија Ванси није кажњена због отказивања летова и гужви на београдском аеродрому

Марина Липовац Танасковић: Зашто француска компанија Ванси није кажњена због отказивања летова и гужви на београдском аеродрому

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић питала је данас министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића зашто француска компанија „Ванси“, која управља аеродромом „Никола Тесла“, није кажњена због великих гужви, отказивања и кашњења летова и губитка пртљага путника.

„Француска компанија је директно одговорна за такво стање, а министарство одбија да јој изда упозорење на које има право по тајном уговору, након којег следе новчане казне. Да ли ће грађани Србије добити извињење? Какве то тајне уговоре потписујете са страним инвеститорима ако стално морате да их молите да нешто ураде“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Скупштине Србије.

Марина Липовац Танасковић питала је зашто није издата грађевинска дозвола за брзу саобраћајницу Пожаревац-Голубац и да ли је обављена експропријација, као и ко је одговоран за то.

„Мост преко Западне Мораве се срушио 17. јуна и трагичне последице су избегнуте само захваљујући мештанину који је зауставио аутобус пун радника из Турске“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Посланица Народне странке је навела да је мост оштећен 2017. године због бесправне шодера из реке, на шта су грађани упозоравали али ниједан државни орган није реаговао.

„Како то да нико није одговоран? Ко је одговоран за урушавање још једног моста у Чачку? Ко је одговоран за искакање воза који је превозио опасне материје код Пирота? Ко је одговоран за постављање темеља вишеспратнице у центру Тутина преко реке Видрењак? Да ли ће неко у Србији бар за нешто бити одговоран“, упитала је Марина Липовац Танасковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар