Почетна » Јелена Зорић: Постојао је план да се Јовањица запали и униште докази

Јелена Зорић: Постојао је план да се Јовањица запали и униште докази

од Други Пишу
0 коментар

Јелена Зорић, новинарка недељника „Време“ и БИРН-а, изјавила је у „Утиску недеље“ да је, према неким њеним сазнањима, постојао план да се запали „Јовањица“, те да су због тога полицијски инспектори пазили да до тога не дође.

Зорић је подсетила да се за „Јовањицу“ данима није знало и да тужилаштво није давало одобрење полицајцима да исеку биљке на том имању, као и да су биљке посечене тек када су информације о „Јовањици“ дошле до јавности.

„Тужилаштво није давало одобрење да се биљке исеку, а они су имали дојаву да ће докази бити уништени и дронови су летели по цео дан и целу ноћ. По неким мојим сазнањима, постојао је план да се запали ‘Јовањица’ и да се запале докази и онда су сами инспектори Четвртог одељења дозивајући своје колеге и посматрајући те дронове, пазили да ли ће ти дронови испустити нешто запаљиво и тражили су контакт са тужилаштвом да се биљке посеку и да се дође о доказног материјала“, рекла је Зорић у „Утиску недеље“ говорећи о сведочењу инспектора Душана Митића о случају „Јовањица“, пише Нова.рс.

Она је истакла да је на њу сведочење инспектора Митића оставило утисак да говори истину и да је имало „почетак и крај приче“.

Са друге стране, Зорић је навела и да је у одбрани власника „Јовањице“ Предрага Колувије „недостајало једино да се још није сусрео са ванземаљцима“.

„Њега су нападали Америка, читав западни свет, невидљиви непријатељи, полиција и да су преко њега хтели да изазову инфаркт код председника и те сулуде приче које нису имале ни почетак ни крај“, рекла је она.

Јелена Зорић је навела и да је и инспектор Митић рекао да су знали да је обезбеђење на „Јовањици“ било наоружано, а Колувија се правдао тиме да су имали наоружано обезбеђење наводно због „крађе поврћа“.

„Колувија је на то рекао да су били неки Роми, једна мајка са децом се пробијала између ограде, па им је крала краставац и парадајз, па да би се заштитио од Рома, он је узео бивше САЈ-евце. Иначе, није се изразио Роми него је причао о њима прилично увредљиво“, рекла је она.

Зорић је додала и да поруку за полицајце имао и Колувијин кум.

„Како су полицајци све више улазили у претрес, Колувијин кум Сергеј Мрђа је рекао ‘нисте нормални, не знате кога хапсите, све ће да нас побију’ и он је њима послао прво упозорење шта може да се деси због тог уласка, а на питање кога, рекао је ‘и вас и нас’. Све време се говори о томе и то је истина, да је полицајцима живот угрожен и то јавност никада не би сазнала да нису они у једном моменту ангажовали Зденка Томановића који нас је обавестио да постоји озбиљна информација да је полицајцима угрожен живот и да је наручено њихово убиство од дела безбедносих служби у Србији. Захваљујући адвокату Томановићу, али и новинарима који су обавестили јавност, њима су сачувани животи“, рекла је Зорић.

Зорић демантује Колувију

Јелена Зорић је крајем 2020. године пријавила претње које јој је упутио тадашњи адвокат Предрага Колувије Светислав Бојић. Он јој је, према њеним речима, пришао по завршетку суђења у случају „Јовањица“ и рекао: „Молим те буди прецизна и пази како извештаваш“, као и да се његов клијент „моли за њено здравље“.

Коментаришући изјаве Предрага Колувије, који се укључио у емисију током вечери и рекао да није могао јој прети јер је није ни познавао, Зорић је рекла да није истина да је лагала за те претње.

„Ја сам то од речи до речи рекла како је било, тај човек је отишао после моје пријаве у полицију и од речи до речи потврдио да је то рекао, али је рекао – ја то нисам тако мислио, али је она то тако доживела. А кад смо ушли у судски процес, он је рекао да ја све лажем,. да се ми нисмо чак ни срели испред Специјалног суда и да тражи да се покаже снимак испред суда. А онда смо сазнали да тог дана када је тужилаштво тражило тај снимак, судија је одговорио да га је баш дан раније обрисао“, испричала је Зорић.

А током процеса је, додаје, признао да то све јесте речено.

„И на крају га је суткиња ослободила, рекла је да није у реду то што ми је рекао, али да наш закон препознаје само изричиту претњу против живота и тела, а да је ово било тако увијено у целофан“, казала је Зорић.

Foto N1

нова.рс, М.Ж.Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар