Почетна » Лопандић: Дипломатски сигнали упозоравају на штетну спољну политику Србије

Лопандић: Дипломатски сигнали упозоравају на штетну спољну политику Србије

од Други Пишу
0 коментар

Гостујући у вестима на телевизији Нова С потпредседник странке Србија Центар др Душко Лопандић је рекао да је неки вид санкција које је Србији увела Естонија један у низу знакова упозорења због погрешне спољне политике Србије.

Нагласио је да је процес придруживања ЕУ практично стопиран и да о томе више нико и не говори. Јасни сигнали су се могли видети и у резолуцији ЕУ о Србији али је још јаснији показатељ то што након састанка представника парламента ЕУ и нашег парламента није било никакве изјаве јер нису могли да се договоре о томе. Јасно је да се режим одрекао стратешке политике Србије а то је прикључење ЕУ.

По речима Лопандића погрешна је и спољна политика Србије у региону који може лако да се дестабилизује јер многа питања нису решена и ту ће бити потребан „ресет“ након промене власти.

Коментаришући појављивање списка будућих амбасадора Лопандић каже да је појава списка у јавности штетна али и да он показује да нема јасног критеријума одабира и транспарентности. На основу списка се види какав је однос врха државе према дипломатији. Понашају се као да им није битно ко представља државу важно им је да задовоље само страначке интересе.

На питање о уједињењу опозиције на крилима протеста и са киме најбоље сарађује СРЦЕ Лопандић каже да је идеја уједињења свакако добра. Упркос захтевима за укидање националне фреквенције за Пинк и Хепи Вучић управо гостује на тим телевизијама и изазива грађане. Додаје да Странка Србија Центар добру сарадњу има са Демократском странком и странком ЗАЈЕДНО али то не значи да не може сарађивати и са осталим опозиционим странкама. На крају се захвалио свим грађанима који су дали свој потпис за регистрацију странке СРЦЕ.

Можда ти се свиди

Оставите коментар