Почетна » Новаковић: Нећемо дозволити да мафија Новосађанима отме обалу Дунава

Новаковић: Нећемо дозволити да мафија Новосађанима отме обалу Дунава

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је протест „Буна против мафије“ био кулминација огорчења, беса и незадовољства који тињају у Новом Саду већ 10 година због начина на који СНС управља градом.

„Незадовољство грађана је кулминирало и због идеје градске власти да гради ’Нови Сад на води’ на четири километра најлепшег дела новосадске обале Дунава, која су уједно и плућа Новог Сада“, рекао је Новаковић телевизији Н1.

Новаковић је истакао да би у обали Дунава, ако би био изграђен „Нови Сад на води“, уживали само они који могу да плате станове у том „тајкунском насељу“, у којем би квадратни метар стана коштао између 6.000 евра и 10.000 евра.

„Да ли Нови Сад припада грађанима или грађевинској мафији? Ако се изгради ’Нови Сад на води’, онда ћемо на осам хектара имати комплекс зграда од 20 спратова, а то је инвестиција која би ангажовала милијарду евра“, рекао је Новаковић, који је и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Новаковић је додао да се „Нови Сад гради, али се не развија“, јер станоградњу не прати градња комуналне инфраструктуре.

„Граде се зграде, али нема паркова, паркинга, нема социјалних садржаја који чине живот у једном граду“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је срамотно што је на претходном протесту интервенисало приватно обезбеђење „које је добило лиценцу на незаконит начин јер су запослили људе са дебелим криминалним досијеима“.

„Полиција је ту била у подређеном положају у односу на обезбеђење, што је ненормално. Зато смо поднели захтев да унутрашња контрола МУП испита овај случај, и поднели смо захтев тужилаштву да испита да ли је употребљена прекомерна сила, а видели смо да јесте. Ми се нећемо умирити док не буду процесуирани људи који су вршили насиље над грађанима“, рекао је Новаковић.

Јучерашњи протест „Буна против мафије“ организован је поводом намере градске власти да реализује пројекат „Нови Сад на води“ и поводом недавног пребијања демонстраната на скупу против усвајања Генералног урбанистичког плана (ГУП).

Можда ти се свиди

Оставите коментар