Почетна » Почео опозициони скуп „Србија против насиља“ у Крагујевцу

Почео опозициони скуп „Србија против насиља“ у Крагујевцу

од Други Пишу
0 коментар

Велика конвенција опозционе листе „Србија против насиља“ почела је вечерас на Тргу код крста у Крагујевцу. Грађанима ће се обратити Мирослав Алексић, један од носилаца листе, затим, Александар Јовановић Ћута (Еколошки устанак), Здравко Понош (СРЦЕ), Биљана Ђорђевић (ЗЛФ) и Борко Стефановић (ССП).

„Није случајно што су избори расписани за 17. децембар. Како ће Србија гласати 17. децембра? Један прецртавамо, седам заокружујемо“, поручио је потпредседник Демократске странке Срђан Миливојевић, преноси Нова.рс.

Он је поручио да нам 17. децембра оловку у руке командује здрав разум, елементарна грађанска храброст и пристојност.

„А онда ће у овој оловци блистати бајонети са Колубаре. У овој оловци нек се види сев сабље команданта шумадијске дивизије. Нека та оловка постане мач правде којом ћемо 17. децембра одвојити добро од зла, правду од насиља, мудрост од глупости, поштење од изопачености и показати где је место и путоказ Србије. И зато вас молим – оловке у руке“, поручио је Миливојевић.

Потпредседница странке СРЦЕ Тијана Перић Дилигенски поручила је окупљеним грађанима да верује да ће Крагујевац ускоро бити слободан.

„Уместо да шеф државе представља јединство свих грађана, он нас је поделио и направио дубоке пукотине и бразде и направио да једни друге гледамо испод нишана, јер он је човек који функционише по принципу – завади, па владај. Ми не желимо да будемо подељени, желимо слогу, солидарност, јединство“, поручила је Перић Дилигенски.

Она је навела и да је наша тужитељка Трнова ружица која једанаест година у хибернацији и потпуно дубоком сну.

„Ја вам обећавам да ће то буђење њено, то отрежњење имати елементе шок терапије у виду успостављања владавине права где ће свакоме следити по заслузи, како закон налаже“, поручила је потпредседница странке СРЦЕ.

Перић Дилигенски је навела и да након 17. децембра морамо да кренемо у мраш на институције и да ослобађамо једну по једну.

Aleksandra Petrović/Nova.rs

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар