Почетна » Ново таргетирање лидера опозиције: Облепљено више од 200 плаката на Звездари

Ново таргетирање лидера опозиције: Облепљено више од 200 плаката на Звездари

од Други Пишу
0 коментар

Неколико локација у београдској општини Звездара данас је облепљено са више од 200 плаката који уз, различита и увредљива графичка решења, таргетирају опозиционе лидере.

На огради једног градилишта у Устаничкој улици су плакати увредљивог садржаја и порука на рачун лидера Покрета слободних грађана Павла Грбовића, који је представљен у усташкој униформи.

Изнад његовог лика, уз фотографију заставе која асоцира на шаховницу НДХ, латиницом је исписано: „Манастир Бањска је регрутни центар за тероризам“.

У Булевару краља Александра, у близини Цветкове пијаце, на огради једног градилишта постављени су плакати са фотографијама лидера Новог ДСС Милоша Јовановића којем је на глави традиционална албанска капа кече, са заставом Албаније на средини.

Поред Јовановића је фотографија премијера Косова Аљбина Куртија у мајици са робијшаким бројем, а изнад њега је ћирилични факсимил одлуке о помиловању по службеној дужности са текстом „Аљбин Заима Курти ослобађа се даљег извршења изречене казне затвора“, уз потпис некдашњег председника СР Југославије Војислава Коштунице.

Осим тих, налепљени су и плакати са фотографијама опозиционих лидера, који су недавно у Скупштини Србије потписали „Договор за победу“, уз графичку поруку са прекриженим „ПО“ – „Договор за (по)БЕДУ“ Плакати су истакнути и на окретници аутобуса, трамваја у Устаничкој улици, као и дуж те улице.

Грађани који живе у Устаничкој улици рекли су репорету ФоНета да су плакате „касно синоћ и јутрос“ лепиле „маскиране особе“.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар