Почетна » МУП Косова потврдио да је почео да уклања таблице

МУП Косова потврдио да је почео да уклања таблице

од admin
0 коментар

 

„Овом приликом, Министарство унутрашњих послова, донело је решење којим се обавезује да обезбеди регистарске ознаке за сва возила са српским таблицама која улазе на Косово на свим прелазима. Косовска полиција предузела је све потребне мере да максимално смањи задржавање на прелазима“, навело је Министарство.

Истовремено, како пише Коссев, обавештавају грађане који циркулишу са Косова у правцу централне Србије, да могу да користе српске регистарске таблице, али да приликом уласка на Косово и за промет унутар Косова морају обезбедити привремене регистарске таблице.

Из косовског министарства унутрашњих послова, међутим, не информишу грађане да ли привремене регистарске таблице могу узети и унутар Косова.

Специјалне јединице косовске полиције од рано јутрос налазе се у непосредној близини два прелаза на Северу Косова – Јарињу и Брњаку.

Припадници Косовске полиције су претходно јуче и у ноћи између суботе и недеље, у непосредној близини Јариња допремили више мобилних монтажних контејнера.

Скоро недељу дана су у току најаве и и из Београда и из Приштине да ће се од 15. кренути са применом, како то косовски званичници називају реципроцитетом – уклањања српских таблица и КС таблица на Северу.

Саобраћај је тренутно на оба прелаза блокиран, те путници у оба смера и на Јарињу и Брњаку прелазе пешице.

На Јарињу се налазе и косовски министар за заједнице и повратак Горан Ракић, и градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, као и градоначелник Зоран Тодић, и бивши начелник округа Славко Симић.

На Брњаку су градоначелник Срђан Вуловић и кандидат за градоначелника Звечана Драгиша Миловић.

Коссев Портал/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар