Почетна » Понош: Блокада парламента је покушај да се он упристоји

Понош: Блокада парламента је покушај да се он упристоји

од Други Пишу
0 коментар

Приликом гостовања на телевизији Н1 председник странке Србија Центар Здравко Понош рекао је да блокада парламента представља покушај да се упристоји та институција.

То је место на коме се константно вређа опозиција, где се демонстрира бахатост и непристојност. Додао је да је приликом те блокаде Орлић био гори него икад у вређању а премијерка се понашала бахато и викала на посланике. То је још једном оголило природу овог режима. Ако се погледа дневни ред те седнице види се да су планирали да то буде „смандрљано“. Тамо је на дневном реду био и ребаланс буџета који „огољава нашу беду“ јер показује да приходи од пдв нису довољни и власт хоће да их надомести повећањем акциза. Приходи од ПДВ-а су недовољни иако је висока инфлација зато што грађани немају новца и опала је куповна моћ.

На питање шта треба да буде следећи корак опозиције Понош сматра да би било добро правити „паралелне сесије“ у парламенту јер „ако не може са Орлићем може без њега“. Те паралелне седнице се могу преносити и мобилним телефоном.

Када су у питању избори које опозиција тражи Понош сматра да су они неопходни како би се прекинуло институционално насиље. По његовим речима „Вучић је сада изазван“ јер целокупна опозиција тражи изборе а он неће смети да их да. Парламентарне не може дабраспише због агенде око Косова јер „мора да нареди“ Српској листи да изађе на косовске изборе да би Курти имао услове за ЗСО. Види се да Вуцић спрема „завршницу“ око Косова. Са друге стране београдске не сме да распише јер би изгубио- објаснио је Понош.

Када је у питању однос власти према инспекторима који су открили Јовањицу лидер СрЦа каже да се види да је власт „инволвирана“ у све и зато сада показује бахатост и додаје „Средње име ове власти је криминал и корупција.“

Када је у питању сарадња опозиције и будућност протеста Понош сматра да је за опозицију најважнија тема како склонити ову власт и да би разлике требало ставити по страни. Уколико неће бити могуће постићи договор о заједничком наступу целе опозиције онда је неопходан излазак у неколико колона које имају добар синергијски ефекат. Када су у питању захтеви протеста Понош каже да су они “ светиња“ због природе трагедије која нас је задесила и њих не треба дирати нити мењати. Паралелно са тим опозиција треба да се бори за нормалне изборне услове и превремене изборе.

Можда ти се свиди

Оставите коментар