Почетна » Ово су квоте за долазак на Вучићев контрамитинг: Напредњаци из Врања побеснели на медије

Ово су квоте за долазак на Вучићев контрамитинг: Напредњаци из Врања побеснели на медије

од Други Пишу
0 коментар

Градски одбор Српске напредне странке у Врању објавио је јуче на званичном Facebook профилу да ће њихови чланови „бројношћу одговорити на очекивања подршке председнику Александру Вучићу“ на скупу који је Вучић најавио за 26. мај, назвавши га „највећим икада до сада“. Након навода локалних медија да је „квота“ повећана, те да ће овог пута морати да у Београд одведу 3.000 људи, демантовали су вест етикетирајући медије као „плаћеничке“, али нису демантовали наводе о цифри, већ су замерили што је скуп назван „контрамитинг“.

Одбор се окупио синоћ у амфитеатру компаније Јумко, како су навели, у проширеном саставу, а присуствовао је и потпредседник Извршног одбора СНС-а и државни секретар Драган Стевановић. Седницом је председавао председник ГрО СНС Врање и народни посланик Славиша Булатовић, који је прошле године широј јавности у Србији постао познат због афере фалсификат.

„Биће то прилика да након трагичних догађаја који су обележили период за нама, покажемо својим јединством да смо једно у подршци политике слободе, напретка и свему позитивном коју заступа председник странке Александар Вучић“ – поручио је Стевановић обраћајући се присутнима

Међу медијским радницима у Врању се коментарише да је досадашња квота за број људи из Врања и Врањске Бање који одлазе на митинге Александра Вучића била између 1.000 и 2.000 људи, а портал ИнфоВрањске данас наводи да је према њиховим незваничним сазнањима из „централе странке“, та квота овог пута повећана на 3.000 људи.

Из ГрО СНС Врање су убрзо објавили саопштење за јавност, у којем „демантују наводе плаћеничког медија ИнфоВрањске“, али у саопштењу не демантују наводе о квоти, већ им је засметао назив „контрамитинг“.

Како наводе, „слободарска и напредна Србија“ се тог дана не окупља пред Народном скупштином из „политичких и себичних мотива какви су присутни на недавном протесту ‘Србија против насиља’“, назвавши мирни протест грађана против насиља „позивом на ликвидацију председника“.

Надају се да ће „можда пред лицем хиљада њих испред Скупштине будући монструми и убице схватити да нико у Србији није беспомоћан и без заштите народа и државе“.

Подсећамо, поменути скуп 26. маја испред Народне скупштине, као „највећи икада“ најавио је први човек СНС-а и председник Србије Александар Вучић, непосредно након одржавања скупа „Србија против насиља“ у понедељак, 8. маја, када су се на позив опозиционих посланика српске Скупштине грађани у великом броју окупили испред зграде парламента, без страначких обележја, тражећи заустављање промоције насиља у јавности, институционалну одговорност за масовна убиства, смену министара и хитно заседање Народне скупштине.

За петак, 12. мај од 18 часова, најавили су нови протест под слоганом „Нека све стане!“, „због неиспуњења захтева“, уз блокаду моста Газела.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG / INFORMATIVNA SLUZBA SNS

Сања Петров  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар